Presedintele-director general al televiziunii publice Tudor Giurgiu a aratat ieri intr-o declaratie pentru presa, ca, in ceea ce priveste reactia TVR ca urmare a declaratiilor lui Traian Basescu in emisiunea "Zona fierbinte", Comisia de Etica a SRTV
Presedintele-director general al televiziunii publice Tudor Giurgiu a aratat ieri intr-o declaratie pentru presa, ca, in ceea ce priveste reactia TVR ca urmare a declaratiilor lui Traian Basescu in emisiunea "Zona fierbinte", Comisia de Etica a SRTV s-a antepronuntat si si-a depasit competentele.
Tudor Giurgiu a explicat ca, in sedinta din data de 25 ianuarie 2007, Comisia de Etica si Arbitraj nu a respectat prevederile Statutului Ziaristului din TVR si regulamentul de organizare si functionare al Comisiei, bazandu-se exclusiv pe observatiile si aprecierile personale ale membrilor ei, fara sa solicite si punctul de vedere al responsabililor din cadrul Directiei Stiri. "Prin continutul Concluziilor din data de 25 ianuarie 2007, punctul 5, Comisia de Etica s-a antepronuntat si si-a depasit competentele stabilite prin Statutul Ziaristului si prin regulamentul de organizare si functionare al Comisiei", a declarat Giurgiu. "S-au dus vremurile cand partidele politice dictau la TVR, editorial sau pe probleme de personal. Jurnalistii sunt apreciati doar prin prisma felului in care raspund normelor deontologice si jurnalistice si doar rezultatul muncii lor ma va determina sa dau afara sau sa sanctionez pe cineva", a mai spus Tudor Giurgiu. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.