Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite in numerar in limita a 200.000 euro, potrivit unui proiect de ordonanta privind Fondul Proprietatea. Proiectul, lansat ieri in dezbatere publica, vizeaza accel
Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite in numerar in limita a 200.000 euro, potrivit unui proiect de ordonanta privind Fondul Proprietatea. Proiectul, lansat ieri in dezbatere publica, vizeaza accelerarea procedurii de acordare a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv.
Titlurile primite la Fondul Proprietatea vor putea fi vandute la bursa cel tarziu in luna decembrie a acestui an, daca sunt respectate termenele maxime din proiectul de ordonanta. Pana la listarea Fondului, fostii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite in contul despagubirilor. Aseara s-au intalnit inca o data membrii Consiliului de Supraveghere al Fondului pentru a analiza acest proiect. Legislatia dupa care functioneaza Fondul in prezent nu permite, practic, listarea acestuia la bursa: de exemplu, sunt societati in portofoliul FP, la care statul este actionar minoritar, iar cel majoritar nu doreste listarea sau sunt firme aflate in faliment care nu pot intra pe bursa.
Gabi MOROIANU


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.