Doru Braia - trei angajamente, nici o nota
Potrivit unor surse din CNSAS, votul in cazul ziaristului Doru Braia a fost luat cu sapte voturi "pentru" politie politica si trei abtineri: Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu si Corneliu Turianu.
Doru Braia - trei angajamente, nici o nota
Potrivit unor surse din CNSAS, votul in cazul ziaristului Doru Braia a fost luat cu sapte voturi "pentru" politie politica si trei abtineri: Mircea Dinescu, Cazimir Ionescu si Corneliu Turianu. Aceleasi surse au precizat ca Doru Braia nu a avut doar un singur angajament semnat, ci chiar mai multe: unul semnat cu Armata, unul cu Securitatea si, posibil, unul cu fosta Militie. Sursele din CNSAS au sustinut ca cei trei membri ai Colegiului care s-au abtinut de la vot nu au fost convinsi doar de angajamentele semnate, invocand faptul ca in dosarul lui Braia nu s-au gasut note informative. "Doru Braia nu are note informative la dosar, probabil au fost distruse, pentru ca Securitatea nu pastra muntii de inscrisuri", au declarat aceleasi surse. In replica la decizia Colegiului, Doru Braia a anuntat ca va contesta decizia de politie politica si, in plus, va organiza astazi o conferinta de presa lamuritoare in fata sediului CNSAS.
Chireac a emotionat Colegiul
In ceea ce priveste cazul jurnalistului Bogdan Chireac, acesta a primit verdict de necolaborare, desi saptamana trecuta majoritatea membrilor CNSAS il creditau cu verdict de politie politica. Ieri, situatia s-a schimbat. Ziaristul a venit pentru prima data la CNSAS si a reusit sa-i convinga pe membrii Colegiului ca scrisul sau difera de cel din angajament. In plus, sursele din CNSAS au sustinut ca dosarul de urmarit al lui Chireac a reusit sa-i convinga pe majoritatea membrilor Colegiului. "In cazul lui Chireac situatia a fos clara. Dosarul sau cuprinde declaratii pe care el le scria ca ghid, era o obligatie de serviciu, erau declaratii, si nu note informative", au precizat sursele citate. Potrivit acestora, numele conspirativ de "Barbulescu" ar fi fost, de fapt, numele de urmarit al lui Chireac. Urmare a acestor probe, la votul pentru Bogdan Chireac, nici un membru al Colegiului nu a votat pentru politie politica.
Cornel Ivanciuc In cazul lui Cornel Ivanciuc, sursele din Colegiu au spus ca s-au inregistrat sapte voturi in favoarea verdictului de politie politica si trei impotriva.
Stanoiu e tot "Sanda"
Tot ieri, Colegiul CNSAS a respins contestatia formulata de Rodica Stanoiu impotriva deciziei Colegiului potrivit careia ar fi colaborat cu fosta politie politica comunista, un singur membru al Colegiului votand in favoarea fostului ministru al Justitiei. Colegiul CNSAS a decis, la inceputul lunii decembrie, ca fostul ministru PSD al Justitiei Rodica Stanoiu a facut politie politica, semnandu-si notele informative cu numele conspirativ "Sanda". Decizia din decembrie a fost luata cu 7 voturi "pentru", doua abtineri si nici un vot impotriva.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.