Arhiepiscopia Romano-Catolica va sesiza CSM in legatura cu procesul pe care l-a deschis pentru anularea autorizatiei de constructie a Cathedral Plaza.

„Vom seziza CSM in legatura cu grava incalcare a dreptului nostru de a beneficia de un proces echitabil si solutionarea cauzei intr-un termen rezonabil", a argumentat Francisc Dobos, purtatorul de cuvint al arhiepiscopiei, sesizarea CSM.

La rindul sau, arhiepiscopul Ioan Robu s-a aratat revoltat de faptul ca, in zece luni de cind a inceput acest proces, nu a existat nici un termen valid, fiind fie invocata lipsa de procedura, fie suspendarea sau stramutarea. Astfel, procesul deschis in vederea opririi lucrarilor la Cathedral Plaza, cladirea de 19 etaje ce se inalta linga Catedrala „Sfintul Iosif", a fost stramutat de la Bucuresti la Constanta, iar de la Constanta la Craiova. Reprezentantii Bisericii considera ca cererile de stramutare, aprobate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, au avut ca scop evident tergiversarea cauzei.

„Sintem trimisi la o justitie care pare sa fie o himera, o fata morgana. Marea noastra durere aceasta este, ca nu putem sa ajungem la actul de justitie", a spus IPS Ioan Robu. Recent, comisia interministeriala constituita pentru a analiza acest caz, ce a ajuns in atentia Sfintului Scaun, a concluzionat ca este posibil ca autorizatia de constructie a Cathedral Plaza sa fie nelegala, insa oprirea lucrarilor o poate stabili doar instanta.