Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului obtine anul acesta venituri din privatizare mult mai mici fata de 2006.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va obtine in acest an venituri din privatizare de
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului obtine anul acesta venituri din privatizare mult mai mici fata de 2006.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va obtine in acest an venituri din privatizare de 594 milioane lei, fata de 7,91 miliarde lei in anul 2006, cind a fost privatizata Banca Comerciala Romana (BCR), pentru care statul a incasat 2,2 miliarde de euro (circa 7,8 miliarde lei). Veniturile totale ale AVAS in acest an sint estimate la 1,2 miliarde de lei, potrivit bugetului institutiei, aprobat recent prin ordin comun al presedintelui Autoritatii, Teodor Atanasiu, si al ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

In decembrie 2006, portofoliul AVAS cuprindea 447 de companii privatizabile, cu un capital social in valoare de 4,45 miliarde de lei, din care statul detine 595 de milioane de lei. AVAS era actionar majoritar la 62 dintre cele 447 de firme. Ulterior, portofoliul institutiei a fost extins cu 41 de companii, preluate de la OPSPI.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.