Cintecele „Dracula, My Love", „Well-o-wee" si „Sinada" au fost eliminate ieri din cursa pentru Eurovision 2007, pentru ca nu au respectat regulamentul de concurs.

O comisie formata din Zoli Toth (Sistem), Virgil Popescu, Andrei Kerestely, Titus Andrei si Dan Dediu a analizat ieri contestatiile primite pe adresa TVR, dupa semifinale. In unanimitate, s-a votat excluderea piesei „Sinada", aceasta fiind difuzata, inainte de 1 octombrie 2006, la un post de radio din Brasov. „Calusul", din care s-a inspirat in mare parte „Well-o-wee", a fost inclusa pe un album anterior al celor de la Ro-Mania, fapt ce a dus la eliminarea piesei cintate in duet cu Rednex. Compozitia lui Marius „Mozart" Moga, „Dracula, My Love", a iesit din joc pentru ca a fost cintata acum doi ani, la Premiile MTV. „Scorul" juriului a fost de 3-2. „Votul meu a fost clar. Ulterior, intre membrii juriului au aparut discutii, in genul: «Dar e buna piesa», «s-au mai adus adaugiri» sau «s-a cintat doar o parte din piesa la MTV». Dar nu puteam risca sa ne facem de ris la Helsinki si sa fim eliminati din cauza nerespectarii regulamentului EBU", ne-a declarat un membru al juriului.

Morandi se retrage

La aflarea vestii, Moga a anuntat ca retrage din concurs si piesa „Crazy", pe care o cinta cu Morandi si Wassabi. „E decizia noastra si nu trebuie sa ne justificam in fata nimanui. Chiar nu mai vrem sa continuam. Traim in tara lui Caragiale. Ne-am facut show-ul, e suficient. Avem destula treaba", a declarat acesta. In aceste conditii, in finala selectiei nationale de pe 10 februarie au mai ramas doar opt cintece.