Presedintele FRF a declarat, intr-un interviu acordat site-ului "Albaniasoccer.com", ca forul de la Bucuresti va organiza un simpozion pentru pregatirea antrenorilor din Europa de Est si va acoperi in totalitate costurile pentru acest eveniment.
Presedintele FRF a declarat, intr-un interviu acordat site-ului "Albaniasoccer.com", ca forul de la Bucuresti va organiza un simpozion pentru pregatirea antrenorilor din Europa de Est si va acoperi in totalitate costurile pentru acest eveniment.
Sandu a fost intervievat cu ocazia alegerii sale in Comitetul Executiv al UEFA. "De-a lungul campaniei mele m-am intalnit cu multi reprezentanti din Europa de Est, din state ca Cipru, Bosnia, Letonia, Cehia si din alte 22 de tari. Am discutat in mod repetat despre perpetuarea relatiilor dintre tarile din Europa de Est si voi continua sa fac acest lucru. Federatia noastra va organiza un simpozion pentru pregatirea antrenorilor din Europa de Est, pentru ca noi credem ca aceasta parte a lumii are multi tehnicieni de elita si acest eveniment va fi sponsorizat in totalitate de federatia romana. Alt lucru important este ca Europa de Est are acum cinci reprezentanti in Comitetul Executiv si noi vom continua sa actionam in interesul regiunii", a spus presedintele FRF. Sandu a precizat ca, o data cu alegerea lui Michel Platini la conducerea UEFA si a noului Comitet Executiv, in forul european exista un nou suflu: "Pot sa va spun sigur ca vor exista noi programe. Totusi, acest lucru se va realiza la sedinta Comitetului Executiv si trebuie sa spun ca noi, noii membri, nu ne-am intalnit de la alegeri. Faptul ca fosti fotbalisti ca Platini, Villar Llona, Senes Erzik si eu am fost alesi, inseamna ca la UEFA va exista un nou suflu, mai ales datorita experientei colective pe care o avem". Intrebat ce loc ocupa lupta impotriva dopingului, violentei si pariurilor ilegale in planurile sale de viitor, Sandu a spus: "Noul slogan al UEFA este bazat pe fair-play. Adevarul este ca toate aceste probleme pe care le-ati mentionat pot fi descrise in doua cuvinte: <<Boala morala!>>. Daca ne vom putea vindeca vreodata din punct de vedere moral, atunci vom avea un sport care un poate fi lovit de aceste probleme". Presedintele FRF a facut referire si la meciurile amicale ale nationalei Romaniei, printre acestea numarandu-se si cel cu Italia, care intre timp a fost anulat. "Vreau sa clarific un lucru. Noi am decis sa jucam cu Franta inainte ca Platini sa fie ales. Cat despre celelalte meciuri, cu Spania si Italia, iertati-mi lipsa de modestie, dar a fost alegerea lor sa joace impotriva unei echipe ca Romania, care este importanta in fotbalul european", a explicat Sandu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin