Palatul Cantacuzino si Ateneul Roman din Bucuresti, Cetatea Histria si Calea Eroilor din Targu-Jiu ar putea fi inscrise pe Lista Patrimoniului European, cele patru monumente istorice fiind deja acceptate de catre expertii Uniunii Europene ca propuner
Palatul Cantacuzino si Ateneul Roman din Bucuresti, Cetatea Histria si Calea Eroilor din Targu-Jiu ar putea fi inscrise pe Lista Patrimoniului European, cele patru monumente istorice fiind deja acceptate de catre expertii Uniunii Europene ca propuneri din partea Romaniei, dupa cum a declarat pentru Mediafax Virgil Nitulescu, secretar general in Ministerul Culturii si Cultelor. Lista urmeaza sa fie validata la Berlin, saptamana viitoare, de catre ministrii Culturii din statele membre ale Uniunii Europene. Ideea Listei Patrimoniului Cultural European a fost lansata in 2005, de catre Franta, Spania si Ungaria, iar in mai 2006 a fost acceptata si de Consiliul Uniunii Europene.
Histria este cea mai veche asezare urbana din tara, fiind descoperita in 1914. Ateneul Roman si Palatul Cantacuzino sunt inscrise pe Lista Monumentelor Istorice din Romania, iar Calea Eroilor din Targu Jiu cuprinde ansamblurile monumentale realizate de Constantin Brancusi: "Coloana fara sfarsit", "Poarta Sarutului", "Masa tacerii" cu cele 12 scaune, Aleea Scaunelor etc. (M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.