PNL si PD au hotarat sa mai dea o sansa Aliantei DA. Asta dupa ce Tariceanu o vedea in coma si il acuza pe Basescu ca incearca sa smulga aparatele din priza.

La sfirsitul sedintei Consiliului National de Conducere al Aliantei de ieri seara, liberalii si democratii se chinuiau sa convinga ca singura problema care a generat tensiunile din ultima vreme a fost lipsa de comunicare. „Le-am explicat colegilor nostri care au fost argumentele pentru care am decis sa candidam singuri la Parlamentul European. Unul dintre ele este ca, dat fiind aceste acumulari de tensiuni din ultima perioada, pentru a nu intra in jocul ponderii pe lista si a crea noi disensiuni in teritoriu, am considerat ca este mult mai bine sa candidam separat si sa ne mobilizam fiecare dintre noi propriul electorat in beneficiul Aliantei", a declarat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu.

La rindul lor, liberalii par a fi inteles cel putin pe moment, explicatiile colegilor lor democrati. Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, sustinea ca vor mai fi inca o serie de intilniri pentru „a inventaria" restul problemelor existente. „Asa cum colegii nostri democrati au dat niste explicatii si clarificari privitoare la optiunea candidaturii pe liste proprii la alegerile pentru PE, am dat si noi niste raspunsuri la intrebarile pe care astazi domniile lor le-au pus", a declarat Antonescu. Cei doi sustin ca atit PNL, cit si PD si-au regasit la aceasta sedinta punctele de legatura comune. Protocolul Aliantei, programul de guvernare sau sustinerea unitara a Guvernului pina la sfirsitul mandatului, au fost citeva din liantele gasite ieri de celedoua partide. „Institutional am hotarit sa ne vedem in CNC si sa avem pozitii comune legate de toate problemele politice care vor aparea pe viitor", a completat Videanu.

Cu privire la acuzele de colaborare cu PSD si atacurile reciproce reprezentantii celor doua partide sustin ca au cazut de acord ca daca se va continua in acelasi ritm, „Alianta va pierde", iar „PSD va prelua initiativa politica in Romania". In ceea ce priveste pactul de neagresiune din campania euroelectorala, PNL si PD au convenit sa fie substituit de CNC-ul Aliantei.

Tot in sedinta de ieri s-a decis ca noul purtator de cuvint al Aliantei D.A. sa fie Crin Antonescu, care il inlocuieste in aceasta functie pe Videanu.Relansarea Aliantei (sursa: Realitatea TV)

"PNL nu are intelegeri cu PSD" (sursa: Realitatea TV)

PNL va analiza initiativa de suspendare a presedintelui (sursa: Realitatea TV)

Noul purtator de cuvint al Aliantei (sursa: Realitatea TV)