Scaunul vacant din fruntea Externelor a impartit PNL in trei tabere.

Teodor Melescanu, Adrian Cioroianu sau Cristian David - liberalii nu au reusit nici ieri sa ofere un raspuns la intrebarea privind numele viitorului ministru de Externe. Dupa o intilnire desfasurata duminica seara la Crowne Plaza, in care nu au ajuns la nici o concluzie, liderii PNL au decis aminarea pentru astazi a sedintei BPN.

Fiecare dintre cei trei are sprijinul unui nume greu din partid si nimeni nu pare dispus sa renunte: Cioroianu este sustinut de premierul Tariceanu, Melescanu este preferatul numarului doi in ierarhia PNL, Crin Antonescu, in timp ce presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, mizeaza pe Cristian David. Tariceanu neaga insa ca numirea unui inlocuitor se va face pe baza unor „preferinte". „Cel care va fi numit noul ministru de Externe va trebui sa indeplineasca o serie de criterii. Deci, nu e vorba de simpatii personale", a spus Tariceanu, care a precizat ca nu doreste sa propuna „in graba" un nou ministru.

Tariceanu a primit ieri prin posta demisia lui Ungureanu si a anuntat ca acesta va asigura interimatul la MAE. Premierul a declarat ca intre cei doi ar putea sa aiba loc o intilnire in zilele urmatoare, „pe alte subiecte".