Zilele lui Niculae Niculescu in comunitatea academica a Universitatii Petre Andrei, cea mai mare universitate privata din zona Moldovei, sunt numarate. Autoproclamat rector al universitatii, in urma unor alegeri ilegale, Niculae Niculescu a fost inva
Zilele lui Niculae Niculescu in comunitatea academica a Universitatii Petre Andrei, cea mai mare universitate privata din zona Moldovei, sunt numarate. Autoproclamat rector al universitatii, in urma unor alegeri ilegale, Niculae Niculescu a fost invalidat din functie de trei ministri ai Educatiei. Dupa doi ani de tergiversari, astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei va judeca pe fond procesul prin care Niculescu a contestat invalidarea sa de catre minister. De fapt, in cei doi ani de tergiversari el s-a agatat de functia de rector pentru a putea sa beneficieze in continuare de banii studentilor de la Facultatile de Drept si Economie care au fost pacaliti. Datele noi depuse la dosarul aflat pe rol il scot pe Niculescu nu doar in afara legii, ci si in afara Universitatii Petre Andrei. Pentru prima data, Ministerul Educatiei isi exprima pozitia oficiala in conflictul de la Petre Andrei printr-un act depus in instanta.
Astfel, MEC il situeaza pe Niculescu ca "patron" al unei organizatii neguvernamentale (ONG) infiintate in 1999, si nu ca angajat sau persoana care sa reprezinte Universitatea Petre Andrei din Iasi, universitate privata infiintata prin lege in 2002. Singura asemanare dintre cele doua entitati este faptul ca titulatura lor este asemanatoare. Astfel, fundatia lui Niculescu se numeste Universitatea Petre Andrei Iasi, in timp ce structura infiintata prin lege se numeste Universitatea Petre Andrei din Iasi. Practic, profitand de faptul ca cele doua structuri au denumiri asemanatoare, Niculescu a reusit sa pacaleasca mii de studenti care au cotizat cu taxe uriase la organizatia neguvernamentala a baronului universitar.
Niculescu in afara Universitatii
De altfel, conform unei adrese a Inspectoratului Teritorial de Munca, Niculescu nici nu este angajat al Universitatii Petre Andrei din Iasi. In concluzie, conform legislatiei din invatamant, acest personaj dubios nici nu avea dreptul sa candideze pe o functie de conducere intr-o institutie al carei angajat nu este. Asadar, titlul de rector pe care il revendica Niculescu este doar o forma fara fond, care nu are nici un substrat juridic. Mai mult, Niculescu a confiscat in mod ilegal si detine fara drept stampila Universitatii Petre Andrei din Iasi, stampila mostenita in familie de la sotia sa, fostul rector al Universitatii. (Ovidiu NEMTANU - ZIUA de Iasi)
Schema rectorului Niculescu
Schema pe care Niculescu o aplica pentru a-i insela atat pe studenti, cat si a-si crea o aura de legitimitate este simpla. El colecteaza bani din taxele studentilor pe Fundatia patronata de el, insa emite documente de scolarizare cu stampila Universitatii Petre Andrei din Iasi, structura al carei angajat nu este.
Noile date depuse la dosar sunt insa elemente de noutate ce, daca justitia din Romania functioneaza, ar trebui sa-l elimine total din ecuatie pe cel care joaca pe degete destinele a mii de tineri si a sute de cadre didactice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.