Partenerul ad-hoc de antrenament al nationalei lui Piturca va fi cazat la hotelul Diplomat, proprietate a unui nepot al lui Dumitru Dragomir.

Afacerile din industriile hoteliera si imobiliara sint de departe preferate in familia lui Dragomir. Dupa succesul inregistrat cu hotelul Crystal Palace si „cirdul" de vile din Baneasa, seful LPF ar mai vrea sa isi construiasca un hotel. De ceva vreme insa circula zvonul ca Diplomat, un stabiliment din apropierea Herastraului, ii apartine lui Dumitru Dragomir. Cum nationala Moldovei, care va sosi miine la Bucuresti, se va caza la Diplomat, zvonul parea credibil. Corleone a negat insa ca ar fi proprietarul hotelului: „As vrea eu sa mai am unul. Diplomat e al unui nepot de-al meu, care e mai pricopsit decit mine. Paul Ionescu il cheama, e baiat de doctor, am ce invata de la el", a spus presedintele Ligii Profesioniste.

Tricolorii umbla la vocabularul suporterilor

Valul de violente venit din tribune ii afecteaza enorm si pe jucatori. Desi fanii nationalei Romaniei nu au recurs la violente impotriva jucatorilor selectionati, ci doar i-au fluierat si ironizat, tricolorii se tem de escaladarea tensiunilor intre ei si suporteri. Prost manageriata, echipa nationala devine din ce in ce mai mult un grup inchis si distant de care suporterul obisnuit nu se mai apropie nici prin presa, nici prin comunicare directa. Situatia a fost resimtita din plin si de fotbalisti, care au cerut publicului un comportament decent miercuri seara. „Sper sa nu ne injure bucurestenii si sa se comporte civilizat", a spus Chivu, iar solicitarea capitanului este intemeiata: suporterii de pe stadionul Steaua i-au injurat la greu pe Adrian Mutu si Danut Coman la meciul cu Belarus, din preliminariile Campionatului European 2008.

Juventus tinjeste dupa Chivu

In perspectiva revenirii in Serie A, Juventus intentioneza sa il transfere pe Cristi Chivu. Romanul este in fiecare perioada de mercato pe lista marilor cluburi europene, dar suma ceruta de AS Roma - 23 de milioane de euro - este prohibitiva. Juve este actualmente in Serie B, dupa retrogradarea in urma scandalului de coruptie Moggiopoli, dar revenirea in prima liga nu pare o problema pentru baietii lui Deschamps.

Piturca, de risul lumii

Secretomania selectionerului atinge cote paroxistice: nici macar inaintea unui amical cu Moldova antrenamentele nationalei nu pot fi vazute de public. Doar ultimele 15 minute ale sedintei de pregatire de astazi sint deschise, desi meciul relaxat de miercuri putea fi un bun prilej de apropiere intre nationala si fani. Pentru acest meci s-au pus in vinzare 20.700 de bilete, cu preturi cuprinse intre 30 de lei (tribuna 0) si 5 lei (peluze). Arbitrii partidei sint Alexandru Deaconu (central), Nicolae Marodin si Adrian Vidan (asistenti).

Probleme cu terenul?

Nefolosit de ceva vreme, gazonul de pe National poate constitui o problema pentru fotbalisti. Instalatia de incalzire nu a mai fost activata de multa vreme, iar terenul se pare ca necesita lucrari de nivelare. Pentru ca nu au stiut din timp de meci, administratorii bazei nu au avut timp sa pregateasca suprafata de joc, existind riscul ca aceasta sa nu fie miine in cea mai buna stare. Ultimul meci jucat de echipa reprezentativa pe National a fost Romania - Danemarca, in aprilie 2003.