Dupa ce au ajuns in finala ajutati de arbitri in sferturi si semifinale, nemtii au cistigat fara probleme finala CM de handbal.

Visul noptilor cu fotbal din vara lui 2006 a continuat in Germania cu povestea de iarna scrisa de handbalisti, iar ceea ce nu au reusit jucatorii antrenati de Jürgen Klinsmann au realizat cei aflati sub comanda lui Heiner Brand. Nemtii au invins cu 29-24 (17-13) in finala cu Polonia, disputata la Köln, si au cistigat al treilea lor titlu mondial, primul dupa 1978, iar in plan imediat au obtinut deja calificarea la Olimpiada de la Beijing. Antrenorul principal a parasit insa corabia, in plina glorie, iar intr-un colt al terenului, la citeva minute dupa finala, sotia sa il inscauna rege al Germaniei, punindu-i pe cap o coroana, e adevarat, doar din hirtie. Nemtii au mai obtinut doua locuri in primul „sapte" al turneului, dar titlul de MVP l-a primit Ivano Balic, jucatorul celei de-a cincea clasate, Croatia, un handbalist incontrolabil de catre defensivele adverse. Podiumul editiei 2007 a CM de handbal a fost completat de Danemarca, invingatoare cu 34-27 in finala mica jucata impotriva Frantei.

Urmatorul turneu final mondial se va disputa peste doi ani, in Croatia, si sint mari sanse ca dupa aceea competitia sa se desfasoare, asemenea Mondialelor de fotbal, o data la patru ani. Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Internationale, Hassan Moustapha.