In ultimul ceas al mandatului, ministrul roman de Externe face declaratii contradictorii pe seama unei scrisori, semnata de ambasadorul roman la Roma, care a bulversat scena politica din Italia. Daca duminica, in timpul conferintei de presa privind d
In ultimul ceas al mandatului, ministrul roman de Externe face declaratii contradictorii pe seama unei scrisori, semnata de ambasadorul roman la Roma, care a bulversat scena politica din Italia. Daca duminica, in timpul conferintei de presa privind demisia sa M.R. Ungureanu sustinea ca nu stie nimic despre epistola calificata "bizara", ieri, MAE anunta sec ca ambasadorul Cristian Colteanu a actionat in baza instructiunilor MAE si ca, de fapt, nu este vorba de o scrisoare, ci de un editorial aparut in presa din peninsula.
Scrisoarea semnata de ambasadorii Marii Britanii, Romaniei, Canadei, Olandei, Statelor Unite si Australiei la Roma - in care Italia este chemata sa isi respecte angajamentele asumate in Afganistan - a starnit declaratii de protest ale oficialilor italieni.
Epistola celor sase ambasadori ai unor state membre NATO, printre care si cel al Romaniei, Cristian Valentin Colteanu, este un apel adresat Guvernului italian de a-si respecta propriile angajamente, prin mentinerea celor 2000 de militari desfasurati in Afganistan. Textul nu a fost semnat de ambsadorii Frantei, Spaniei si Germaniei, care, de asemenea, au contingente in Afganistan. Scrisoarea l-a infuriat pe ministrul de Externe, Massimo D' Alema, care a apreciat ca este vorba despre un act neconform cu procedurile legale. Un ton mai dur a avut ministrul Apararii, Arturo Parisi, care a spus ca scrisoarea este "o initiativa neobisnuita si, daca se are in vedere respectarea suveranitatii noastre, o neconformare la normele legii". (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.