Dupa lungi discutii, americanii au mai cistigat 2,10 dolari pe ora la salariu. Remuneratia minima ajunge astfel in SUA la 7,25 dolari pe ora. Senatul american a decis majorarea salariului minim cu 2,10 dolari la 7,25 dolari pe ora, crestere esalonata in urmatoarele 26 de luni, potrivit editiei online a Denver Post. Aceasta este de altfel prima majorare a salariului minim pe economie din ultimii ani, decizia fiind aprobata dupa o dezbatere de peste o saptamina legata de modalitatile de compensare a acestei majorari salariale. Aceasta mai ales in conditiile in care aceasta masura ar putea avea efecte negative in special asupra intreprinderilor mici si mijlocii.

„Orice crestere a salariului minim va afecta semnificativ linia de baza a activitatii proprietarilor de microintreprinderi", a spus vicepresedintele executiv pentru afaceri guvernamentale de la camera americana de comert SUA, Bruce Josten. Pe de alta parte insa, senatul din Statele Unite ale Americii a decis cresterea impozitului la cei care cistiga peste un milion de dolari.

Potrivit ultimelor estimari ale departamentului american al muncii, 479.000 de oameni au cistigat exact 5,15 dolari/ora in anul 2005, spune DenverPost. (A.S.)