Scandalul nu s-a incheiat o data cu cea de-a doua semifinala a selectiei nationale pentru Eurovision. Astazi, organizatorii vor analiza noile acuzatii care i se aduc lui Marius Moga.

Trupa Veche, Marcel Pavel, Tibi Scobiola, Simplu si Andra, Ionut Ungureanu si Desperado cu Tony Poptamas sint cei sase finalisti desemnati simbata seara, in urma celei de-a doua semifinale din cadrul selectiei nationale pentru Eurovision 2007. Alegerea acestora s-a facut pe baza televotingului (50%) si a votului juriului de specialitate (50%). Juratii au fost aceiasi ca la prima semifinala, Andrei Partos, Gabriel Cotabita, Mihai Ogasanu, Adrian Despot, Andrei Tudor, Dan Teodorescu, cu o singura exceptie, Titus Munteanu, care l-a inlocuit pe Cornel Fugaru. Acesta din urma si-a dat demisia din cauza scandalului plagiatul, care l-a avut ca protagonist pe Marius „Mozart" Moga, compozitorul piesei „Dracula, my Love".

Inainte de anuntarea numelor celor sase finalisti, Andrei Partos, presedintele juriului, a tinut sa precizeze ca votul compozitorilor s-a bazat doar pe ceea ce s-a vazut pe scena, in acea seara. Precizarea vine in intimpinarea unor noi discutii aprinse care vor urma in aceste zile, avindu-l in rolul principal pe acelasi Marius Moga.

O noua contestatie

Nici nu s-a incheiat bine disputa in privinta originalitatii piesei „Dracula, my Love", ca o alta acuzatie se face auzita: „Dracula, my Love" ar fi fost cintata la Premiile MTV Romania 2005, in cadrul unui colaj de piese interpretate de trupa Simplu. Curiosii pot vedea deja aceste secvente pe YouTube. Acest fapt contravine regulamentului de concurs, care prevede ca „piesele sa nu fi fost editate pe nici un suport audio sau video si sa nu fi fost difuzate pe nici un canal de radio sau de televiziune, inainte de 1 octombrie 2006".

Organizatorii vor convoca astazi o comisie care va analiza aceasta acuzatie de nerespectare a regulamentului. Ulterior, vom afla daca „Dracula, my Love" va continua concursul. „Nu va ramine in concurs, pentru ca se vor revolta ceilalti participanti!", e de parere un celebru compozitor.

In finala de pe 10 februarie, vor mai lua „startul": Nico, Morandi&Wassabi, Rednex featuring Ro-mania, Locomondo, New Effect featuring Moni-K si din nou Desperado si Tony Poptamas, adica finalistii desemnati in urma primei semifinale, pe de 27 ianuarie. Dintre cele 12 cintece va fi ales, simbata, cel care ne va reprezenta pe 12 mai, la Helsinki, in Finlanda.

Urmariti videoclipul pe YouTube Campion la rating Telespectatorii au urmarit cu interes si cea de-a doua semifinala Eurovision 2007. Show-ul difuzat in intervalul orar 20.10-22.16 a avut o audienta medie de 10,8% si un share de 22,8% pe targetul national, in timp ce PRO TV a inregistrat 9,4% rating si 19,8% share, iar Antena 1 - 7,7% rating si 16,2% share. Circa 5.511.000 de telespectatori au urmarit cel putin un minut din acest spectacol, in timp ce „minutul de aur" al transmisiunii s-a inregistrat la ora 21.22, cind 2.490.000 de telespectatori (rating de 12,8% si share de 26,8%) urmareau pe TVR 1 cea de-a doua semifinala a selectiei nationale Eurovision 2007.