Decizia Federatiei Italiene de a spune "stop joc" tuturor partidelor de fotbal din "Cizma" a afectat in mod direct nationala Romaniei, care trebuia sa joace miercuri la Siena un meci amical impotriva campioanei mondiale en-titre. Federalii de la Bucu
Decizia Federatiei Italiene de a spune "stop joc" tuturor partidelor de fotbal din "Cizma" a afectat in mod direct nationala Romaniei, care trebuia sa joace miercuri la Siena un meci amical impotriva campioanei mondiale en-titre. Federalii de la Bucuresti s-au trezit sambata cu noaptea in cap si au venit la munca sa vada ce pot face, au incercat sa aduca "squadra azzurra" la Bucuresti, dar au fost refuzati, asa ca au incercat sa gaseasca un adversar pentru "tricolori". Treaba deloc usoara, fiindca orice Nationala isi stie programul cam cu jumatate de an inainte, noroc cu Steaua, care i-a lasat cu buza umflata pe moldoveni, refuzand sa intalneasca reprezentativa de peste Prut la Tiraspol, chiar miercuri. S-a luat legatura cu Chisinaul si s-a batut palma pentru un amical, care va avea loc miercuri, de la ora 17, pe Stadionul "National".
Ionut Lupescu, directorul FRF, a explicat cum au decurs evenimentele dupa noaptea de groaza de la Catania. "Decizia au luat-o federatia italiana si Guvernul italian. Este o problema politica la ei, mai ales ca sunt in cursa pentru Euro 2012. Ei isi asuma toate consecintele acestei masuri care nu da bine pentru imagine. Le-am oferit varianta Bucuresti, dar ei au spus ca nu vor juca nici macar in strainatate. Ne-au asigurat ca vom gasi o data anul acesta sau anul viitor ca acest meci sa se joace. Au spus ca vor oferi daune daca cerem, dar nu asta ne intereseaza. Personal, nu doresc sa cerem daune, ci sa gasim o data pentru ca meciul sa se joace ulterior", a explicat Lupescu, dupa ce s-a scuzat ca a venit in mare viteza de acasa cu o bluza de trening pe el. "Cu scuzele de rigoare, dar Moldova nu este de calibrul Italiei. A fost singura solutie viabila in acest moment de criza. Am cazut de acord sa jucam cu Republica Moldova si vreau sa multumesc Stelei pentru ca ne-a ajutat", a ironizat directorul general al FRF. Acesta a mai spus ca vor fi mici pierderi financiare pentru FRF, deoarece unii "stranieri" aveau bilete de avion pentru Italia, fiind asteptati direct la Siena, iar acum vor trebui schimbate cu unele pentru Bucuresti si a comentat violentele din fotbal, avertizand ca si Romania este in pericol. "Trebuie sa fim atenti la ce se intampla afara. Si noi am avut evenimente anul trecut, unele echipe au jucat cu portile inchise, altele in alt oras. La intalnirea cu presedintii de cluburi din Liga I ei mi-au spus ca mai avem putin si ne scoatem ochii. De aici rezulta ca de declaratiile si relatiile dintre conducatori depinde foarte mult comportamentul fanilor in tribune", a spus "Kaiserul".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.