Telesport a virat datoria in contul Ligii, chiar daca a reziliat contractul cu TVR.

Situatia drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I ramine incerta dupa ce contractul dintre detinatoarea drepturilor, Telesport, si Televiziunea Romana a fost reziliat, insa se poate elucida astazi, cind este programata o noua runda de negocieri pentru optiunile 1 si 4.

Negocieri pentru meciurile tari

Chiar daca televiziunea publica a pierdut intelegerea, pentru ca nu a achitat banii pentru retur - „contabilul a omis sa plateasca, vom face o ancheta interna" -, TVR intentioneaza sa lanseze o noua oferta.

De aceasta data insa, va trebui sa se bata cu Antena 1, care mai detine si optiunea 2, cu Prima TV, Realitatea TV si Kanal D, care si-au exprimat intentia de a prelua drepturile. Pentru noul post de televiziune, care se va lansa chiar inaintea campionatului, preluarea meciurilor din Liga I ar fi o buna lovitura de imagine, in spatele ofertei aflindu-se Cosmin Cernat, un fost angajat al TVR.

Liga muta scandalul la Telesport

Pina in prezent, TVR ar fi trebuit sa plateasca aproximativ trei milioane de dolari pentru intregul sezon, insa patronul Telesport, Horatiu Nicolau, sustine ca are oferte superioare. Lupta pentru meciurile din primul esalon este vazuta de la distanta de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, chiar daca acest lucru a incurcat programul forului intern, care a trebuit sa amine de trei ori discutiile pentru stabilirea grilei de transmisii. „Drepturile nu sint la mine, sint la Telesport. Pe mine nu ma intereseaza. Eu am primit banii la zi", a declarat Dragomir, care inca are probleme cu vechiul contract, incheiat cu PRO TV: „Sintem in proces, iar datoria initiala de 1,1 milioane de dolari a devenit intre timp de 1,9 milioane de dolari".

In plus, Telesport a achitat si 30 la suta din suma pe anul acesta in avans, conform contractului cu LPF. „Liga nu a fost incurcata cu nimic. Avem contract cu Telesport si cu asta basta. Am primit si cele 30 de procente, banii au intrat deja in conturi, asa ca totul este in regula din punctul de vedere al Ligii Profesioniste de Fotbal", ne-a declarat vicepresedintele LPF, Vali Alexandru.