Derby-ul Ligii Nationale masculine Dinamo-Steaua a fost anulat, dupa ce suporterii celor doua echipe s-au incaierat in tribune.

Pentru ca fotbalul romanesc se afla in vacanta, suporterii rivalelor Dinamo si Steaua si-au mutat schimburile de pumni in sala de handbal. Programat a se desfasura simbata, de la ora 19.00, derby-ul a fost anulat din cauza rafuielilor dintre cele doua galerii. Incidentele au izbucnit cu aproximativ o jumatate de ora inainte de startul partidei, cind fanii celor doua formatii au reusit sa rupa rindurile jandarmilor. Desi mai multi suporteri au fost evacuati, spiritele nu au putut fi calmate nici in momentul in care jucatorii au iesit la incalzire. Dupa aproximativ 25 de minute de la ora la care ar fi trebuit sa inceapa meciul, stelistii au decis sa paraseasca sala, dupa ce galeria dinamovista a aruncat cu petarde in dreptul bancii lor de rezerve. In aceste conditii, din cauza lipsei de securitate, arbitrii vilceni Plesa si Pripas au decis sa anuleze meciul. „Dominanta din tribune a fost mentalitatea de la fotbal, pentru ca au venit practic galeriile de la fotbal. La un meci obisnuit, cu HCM Constanta, sint doar 20-25 de jandarmi, pentru derby-ul cu Steaua au fost in sala 60, deci cam de trei ori mai mult", a declarat presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu.

Ros-albastrii acuza organizarea

In vreme ce ros-albastrii arunca vina pe organizatori - „Era o disputa pentru titlul national. Din punctul de vedere al clubului Steaua, cred ca au fost ceva sincope in organizarea gazdelor", a spus comandantul clubului din Ghencea, George Boroi-, conducerea din Stefan cel Mare considera ca jucatorii oaspeti au contribuit decisiv la atmosfera din tribune. „Meciul era gata sa inceapa. Eu si cu domnul Boroi ne asezaseram in tribuna si asteptam fluierul de start al meciului. Atunci, daca urmariti imaginile, se vede ce jucator a aruncat cu o minge in tribuna, care a lovit un spectator. Apoi a venit acea petarda si Steaua s-a retras", a mentionat Popescu.

O decizie privind incidentele de la acest meci va fi luata astazi de Comisia de Disciplina. Dinamo spera rejucarea partidei, Steaua sa cistige la masa verde cu 10-0.

Bellu cere masuri

In incaierarea celor doua galerii au picat la mijloc handbalistele Rulmentului Brasov, prezente in tribune pentru a urmari meciul. In momentul in care incidentele au luat amploare, mai multe jucatoare au escaladat zidul de la peluza si s-au agatat de plasa din spatele portii la care se antrenau jucatorii Stelei, pentru a scapa din mijlocul evenimentelor. Ucraineanca Vita Muhina s-a speriat atit de tare de o petarda cazuta in apropiere incit a lesinat si a fost scoasa din sala cu salvarea. Printre cei prinsi in ambuscada s-a numarat si seful ANS, Octavian Bellu: „Incidentele de pe stadioanele de fotbal s-au mutat in salile de sport. Este un lucru regretabil ca s-a ajuns aici. Federatiile trebuie sa rezolve problemele legate de violenta in regim de urgenta, altfel s-ar putea ca peste citiva ani sa vizionam meciurile pe ecrane uriase, in afara salilor de sport, iar tribunele sa fie goale pentru a nu periclita siguranta sportivilor".