Reprezentativa de rugby a Romaniei a cedat rusinos in debutul actualei editii a Cupei Europene a Natiunilor, fiind invinsa de selectionata Georgiei, cu scorul de 20-17 (13-6).
Sustinut financiar de ANS cu un buget mult prea mare fata de
Reprezentativa de rugby a Romaniei a cedat rusinos in debutul actualei editii a Cupei Europene a Natiunilor, fiind invinsa de selectionata Georgiei, cu scorul de 20-17 (13-6).
Sustinut financiar de ANS cu un buget mult prea mare fata de alte sporturi olimpice, rugby-ul autohton nu reuseste sa iasa din anonimat, in ciuda eforturilor conducatorilor FRR de a sterge cu buretele infrangerile la scor din meciurile cu marile forte mondiale. Din pacate, sambata, tricolorii au bifat un nou esec lamentabil, dar nu in fata unui adversar de genul Angliei, Noii Zeelande sau Frantei, ci a Georgiei. Acelasi adversar de care am trecut in editia precedenta a CEN, obtinand un culoar favorabil pentru Cupa Mondiala. Siguri pe ei, dar apatici in momentele cheie, rugbistii romani s-au trezit condusi pe tabela cu 0-6, 3-13 si 9-20, spre disperarea staff-ului tehnic, care a tot incercat sa trezeasca la viata ofensiva noastra. De partea cealalta, practicand un joc simplu, bazat pe forta gramezii si pe cursivitatea paselor, gruzinii le-au dat o lectie tricolorilor. Iar setea de victorie si spiritul de invingatori afisate de cei care au primit la finalul partidei Cupa "Antim Ivireanul" a demonstrat ca ramanem, inca, dominati de mentalitatea balcanica a suficientei. De la 9-20, jocul echipei noastre s-a schimbat, dar greselile copilaresti si lipsa de concentrare au facut ca rezultatul final sa ramana favorabil oaspetilor. "Este frustrant sa pierzi un astfel de meci, dar trebuie sa tragem invatamintele si sa ne revenim. Este nevoie sa ne regasim jocul pana la Cupa Mondiala", a spus la final Romeo Gontineac, ajuns la "borna" celor 70 de selectii. Conform statisticii, punctele noastre au fost aduse de Petre Cristian (1 eseu), Vlaicu (3 lp) si Tofan, in vreme de la oaspeti s-au remarcat Akvsent si Besso (cate un eseu) si Merab (2 lp, 2 t).
Tiberiu RIST


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.