O mai veche disputa de la Universitatea „Petre Andrei" din Iasi se rasfringe asupra studentilor.

Sindicatul salariatilor de la Universitatea „Petre Andrei" din Iasi il acuza pe Nicolae Niculescu ca a semnat aproximativ 1.000 de diplome de licenta fara a avea calitatea de rector. „Diplomele sint nule de drept, iar consecintele pot duce pina la anularea lor de catre minister", sustine liderul sindical Sorin Bocancea. Este vorba despre diplomele absolventilor ultimelor doua promotii de la Facultatea de Drept si de la Stiinte Economice. Ministerul Educatiei nu a validat nici pina acum alegerile pentru functia de rector al Universitatii „Petre Andrei" din Iasi, pentru ca senatul nu a fost legal constituit .

Cum Nicolae Niculescu nu a fost recunoscut de MEdC ca rector, el nu avea calitatea de a semna diplomele, spun sindicalistii. In plus, Nicolae Niculescu nu figureaza ca angajat al Universitatii „Petre Andrei" din Iasi, ci al Universitatii „Petre Andrei", titulatura pe care institutia de invatamint si-a pierdut-o o data cu legea prin care a fost acreditata in 2002.

„Lasati-ma cu astea"

Dupa cum sustine liderul sindical Sorin Bocancea, Niculescu a avizat diplomele cu stampila universitatii recunoscute, respectiv Universitatea „Petre Andrei" din Iasi, dar a semnat in calitate de rector al acestei institutii, desi nu este nici macar salariat al institutiei. „De altfel, inclusiv contractele cu studentii de la Drept si Economie, care se incheie la inceputul fiecarui an, sint nule de drept, pentru ca sint pe Universitatea «Petre Andrei» Iasi, si nu «din Iasi»", a adaugat Bocancea.

Nicolae Niculescu a refuzat sa-si precizeze pozitia: „Nu comentez nimic, sint bolnav, lasati-ma cu astea". Ministerul Educatiei nu a furnizat nici un punct de vedere privind situatia studentilor cu diplome nule de licenta, care s-au angajat intre timp, spunind ca nu are toate elementele necesare.