La ceremonie au participat ambasadorul Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania si Comisarul Magistral al Asociatiei, Franz Alfred Graf von Hartig, si Constantin Balaceanu Stolnici, care prezideaza ordinul Familiarilor Ortodocsi din Romania. Au
La ceremonie au participat ambasadorul Ordinului Suveran Militar de Malta in Romania si Comisarul Magistral al Asociatiei, Franz Alfred Graf von Hartig, si Constantin Balaceanu Stolnici, care prezideaza ordinul Familiarilor Ortodocsi din Romania. Au fost primiti in cadrul Ordinului trei catolici si doi ortodocsi. Prezenta in Ordinul de Malta, deopotriva, a membrilor catolici si a celor ortodocsi, este o particularitate deosebita, acceptata de Vatican si de Guvernul Ordinului de Malta doar in Romania. Creat in anul 1113 la Ierusalim, de Sfantul Gerard si avand in spate o istorie de aproape un mileniu, Ordinul Suveran Militar de Malta, cunoscut si sub numele de Ordinul Cavalerilor Ospitalieri ai Sfantului Ioan, este singurul ordin cavaleresc recunoscut de Vatican. El este prezent astazi in 55 de tari si numara 11.500 de membri ai Ordinului si peste 100.000 de voluntari, medici, asistenti medicali care se dedica in intreaga lume ajutorarii celor saraci, celor bolnavi, celor in suferinta. In Romania, cei 16 membri ai Ordinului si peste 1200 de voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez isi desfasoara activitatea caritabila in 26 de filiale si formeaza acum noua structura a Ordinului in Romania. (Ovidiu BANCHES)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.