Trusele sanitare auto vor trebui sa contina obligatoriu 13 tipuri de materiale si instrumentar sanitar, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Pentru ca un sofer sa fie in regula, va trebui ca trusa medicala sa contina foarfe
Trusele sanitare auto vor trebui sa contina obligatoriu 13 tipuri de materiale si instrumentar sanitar, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Pentru ca un sofer sa fie in regula, va trebui ca trusa medicala sa contina foarfece cu ambele virfuri boante, cu lama taietoare pentru material textil tip postav gros de minimum 2 mm, dispozitiv intermediar pentru respiratie gura la gura cu valva unidirectionala, o rola de leucoplast, patru bucati de plasture, minimum cinci pachete a cite zece bucati cu comprese sterile, doua bucati fase de tifon steril, doua bandaje triunghiulare din pinza, nedeformabile, surfilate sau tivite, patru pansamente hidrofile sterile, doua perechi de manusi de unica folosinta din latex, sase ace de siguranta, o folie de supravietuire izoterma, precum si o brosura de instructiuni de prim-ajutor autorizata de Comisia de Medicina de Urgenta si Dezastre a Ministerului Sanatatii Publice.

De asemenea, eticheta trebuie sa contina denumirea produsului, denumirea si adresa producatorului precum si denumirea si adresa persoanei responsabile de introducerea produsului pe piata, dupa caz.

Cutie antisoc

Potrivit ordinului emis de Ministerul Sanatatii, cutia trusei sanitare auto trebuie sa fie conceputa astfel incit sa asigure o etanseitate corespunzatoare pentru protejarea continutului de praf, umezeala, carburanti si uleiuri, printr-un sistem de inchidere ferm, sa fie dimensionata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor din continutul trusei sanitare auto.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.