Doua mari spitale bucurestene, controlate inopinat prin sondaj, s-au dovedit focare de infectie.

Managerii Spitalelor Colentina si Polizu au primit de la Inspectia Sanitara de Stat amenzi in valoare totala de peste 240 de milioane de lei vechi pentru nerespectarea conditiilor de igiena, a declarat Bogdan Nica, inspector de stat in Ministerul Sanatatii.

„La Spitalul Colentina era o mizerie de nedescris. Managerul spitalului a angajat o firma specializata care sa asigure curatenia, dar aceasta nu isi face treaba, lucru de care este vinovat managerul", a explicat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Inspectorii au descoperit ca nu se folosea dezinfectantul, pe jos era mizerie de citeva zile, rufele curate si dezinfectate se calcau linga cele murdare, iar igiena personalului medical lasa de dorit.

Urme de singe in baie

La Spitalul Polizu, unde curatenia este realizata de infirmierele unitatii, ministrul Nicolaescu spune ca a gasit medicamente depozitate in borcane pe care „praful era de un deget" sau in aceleasi frigidere cu mincarea personalului, baile prezentau urme de singe, halatele infirmierelor erau intr-un stat avansat de mizerie, iar un infirmier a fost amendat pentru consum de alcool in timpul serviciului. Ministrul Sanatatii ameninta ca va continua seria controalelor, iar in cazul in care vor mai fi depistate abateri de la normele de igiena se va merge pina la rezilierea contractelor de management.