Fiul lui Sile Camataru, Albert Balint, urmeaza exemplul tatalui, fiind trimis in judecata, in stare de arest, alaturi de alte persoane acuzate ca introduceau in Romania importante cantitati de droguri de mare risc. Vasile Balint, zis Sile, se afl
Fiul lui Sile Camataru, Albert Balint, urmeaza exemplul tatalui, fiind trimis in judecata, in stare de arest, alaturi de alte persoane acuzate ca introduceau in Romania importante cantitati de droguri de mare risc. Vasile Balint, zis Sile, se afla de cativa ani dupa gratii. La fel si fratele sau Nutu. Acum vine si fiul.
Procurorii Parchetului General au deferit justitiei un grup care introducea in Romania importante cantitati de droguri de mare risc din Spania si Olanda. Gruparea - din care face parte si fiul lui Sile Camataru, Albert Balint - vindea cocaina si comprimate ecstasy cu predilectie pe raza Capitalei. Procurorii DIICOT au deferit justitiei, in stare de arest preventiv, pentru trafic de droguri, zece persoane, alte sapte fiind judecate in libertate. Acestea sunt acuzate de initiere, constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni grave, trafic de droguri de mare risc, trafic international de droguri de mare risc, punere la dispozitie a locuintei cu stiinta si cu titlu gratuit in vederea consumului de droguri, finantarea traficului international de droguri de mare risc.
Si-au folosit copiii pentru a vinde droguri
Grupul era foarte bine organizat, sarcinile si atributiile fiecarui membru fiind bine stabilite, astfel incat o parte dintre membri se ocupau cu comandarea si finantarea cumpararii drogurilor de mare risc din tarile vest-europene, o alta parte se ocupa cu transportul si introducerea drogurilor in Romania, unde acestea erau vandute de catre o alta parte a grupului, banii obtinuti fiind impartiti in raport de rolul si atributiile acestora in structura grupului. In 3 noiembrie 2006, in urma unor perchezitii la domiciliile membrilor retelei, au fost gasite si ridicate pentru cercetari un pistol automat cu gloante, un revolver cu gaze, doua pusti cu aer comprimat, doua pistoale cu aer comprimat, diferite cantitati de cocaina si cannabis, materiale folosite la ambalarea drogurilor, un cititor mobil de carduri, carduri false, CD-uri continand programe de falsificare si alte materiale folosite in acest scop, precum si 12.125 de euro, bani proveniti din vanzarea drogurilor. Ancheta a relevat faptul ca o parte din drogurile de mare risc (cocaina si comprimate ecstasy) erau vandute sau oferite cu titlu gratuit unor persoane minore, iar unii dintre traficanti au folosit minori pentru traficul de droguri, unele dintre acestea fiind chiar rude apropiate. Potrivit Parchetului General, in mare parte traficul si vanzarea stupefiantelor se desfasura in discoteci si cluburi din Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.