Trendul este deosebit de important. Basescu: 57, 55, 44... 15 (?!). Tariceanu: 27, 23, 22... 35 (?!), poate chiar mai mult. Pina la aderare, Basescu s-a tinut bine. Dupa aderare, o scadere de 11 procente. Pina la aderare, Tariceanu era sac de box. Dupa aderare, caderea se atenueaza. Daca la ei se face un gol, acesta va face un plin in alta parte. Basescu ii da lui Geoana si lui Becali. Stolojan da la fel ca Basescu, aproape. Este evident ca este asociat lui Basescu. Caderea unuia antreneaza caderea celuilalt. Dupa ultimele gafe ale lui Stolojan si mai ales rechizitoriul la care lucreaza procurorii, caderea lui Stolojan se va accentua antrenind-o si pe aceea a lui Basescu. Echilibrul lui Boc este fragil. Continuarea caderii celor doi il va favoriza, dar nu ca lider de partid, ci ca persoana politica „nepericuloasa". Inseamna ca este perceput doar ca un executant al dispozitiilor lui Basescu. Fara prezidentul drag, Boc nu mai este nimic.

Trendul. Spune multe.

Cepeca

Chiar nu inteleg dezlantuirea asta de patimi de pe forum, e inutila si fara obiect: nici Basescu nu devine mai securist, nici Tariceanu mai onest, asa ca nu vad rostul unei dispute pe astfel de teme.

Cit despre sondaj, daca el nu exista, trebuia inventat; baietzilor de la PSD li se cam taiase elanul si riscau sa se moleseasca. Nu ca mi-ar fi parut mie rau, dar abia asteptam sa merg la referendum sa le transmit salutarile mele, iar o campanie acum chiar le-ar fi fatala. Daca PD-ul a comandat sondajul si l-a mai si lasat sa „transpire", bine au gindit, bine au executat. Oricum, convingerile alegatorilor nu se modifica asa cum bate vintul la televizor, e o naivitate sa te bazezi pe astfel de schimbari dramatice de scor. Dar daca e pentru un scop nobil, incurajarea demersurilor PSD-PRM-PC-PNL in Parlament, fie! Poate asa mai prind curaj sa iasa la joc, ca de conferinte de presa si de talk-show-uri mi s-a acrit, mai trebuie si un vot. Inca un sondaj de asta si baietzii calca unde trebuie ca sa-si fringa gitul.

Seinfeld

Dar ce faceti fratilor?

Nu mai citesc nimic nicaieri despre suspendarea lui Basescu! Nimic din motive, nimic din actiuni devastatoare, absolut nimic. Tariceanu vrea sa elimine toti ministrii PD din Guvern, Voiculescu face emisiuni umoristice cu care spera ca il da jos pe Basescu, PSD scrie si scrie si iar scrie la memoriul ala, dar se pare ca nu prea au nici cu ce sa-si justifice actiunea, ca sa nu mai vorbim despre demiterea presedintelui.

Asa ca ce ne facem ca eu abia astept sa vad care sint motivele destituirii lui Basescu?

Simonica

Uite dom’ne ca Alin Teodorescu nu e chiar prost!

Eu cred ca abia acum se vede ca publicul s-a saturat de scandal. Se vede iarasi, la fel ca dupa 2000, cine cistiga cind iti tratezi aliatii mai rau ca pe inamici. Sint curios cum o s-o dea democratii la intors si cu cine se aliaza ei data viitoare. Ca experienta, arata ca aia de s-au aliat cu ei...

Vorba veche: fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur!

Alexandru1958

Indirjirea cu care se discuta posibilitatea suspendarii sau demiterii acestuia si mai ales lipsa de argumente serioase arata ca presedintele a deranjat clasa politica. Trecind in revista interventiile presedintelui, singurele motive care ar duce la coalizarea politicienilor sint legate de demersul presedintelui pentru instaurarea regulilor de verificare a averilor demnitarilor prin intermediul ANI, propunere a ministrului Justitiei sustinuta de presedinte si permanenta lupta contra cercurilor de interese obscure care influenteaza economia.

Ultimul atac la grupul Stancev care ascunde relatii in SUA, GB si Rusia se pare ca a umplut paharul celor deranjati de curajul sau de insistenta presedintelui in apararea intereselor romanesti si europene in contradictie cu politica Moscovei. Se pare ca rusii sint cei care se simt deranjati si alaturi de ei niste aliati occidentali care-i sustin pe rusi. In aceste conditii, ma intreb pentru ce am aderat la UE, ca sa devenim gubernie ruseasca, am fost negociati la schimb de occidentali si contra ce?

cristisor

Imi displace ideea suspendarii presedintelui, si principial, si - mai ales - datorita manierei in care este proiectata. Mircea Geoana forteaza nota - ca la restaurant - sperind ca PNL ii va sta alaturi. In acest punct, putem spune ca Mircea Geoana nu este lider politic, ci pokerist, mizeaza pe cartea pe care n-a filat-o.

Momentul este al lui Tariceanu. Nu se poate ca - in vreun fel sau altul - sa nu-i fi transmis, macar, lui Geoana semnale de sustinere. Nu-l vad calculind, ci tragind cu urechea. Spre deosebire de Basescu - cel care nu asculta de nimeni –, Tariceanu asculta, de prea multi inca. Dar nu poate procesa toata informatia, si daca ar putea, tot caracterul ar decide - iesi la bataie ori nu. Ideea despre „cumintirea" lui Basescu ii da avantaj acestuia din urma, ii confirma firea sovaielnica a premierului, ii da o idee despre frica premierului de a nu gresi decisiv.

Am impresia ca Tariceanu nu crede in valoarea curativa a suspendarii si ca n-ar ezita daca ar avea macar 50% sanse reale de inlaturare din functie a lui Basescu, prin referendum. Sondajele arata insa ca aceasta tara nu se mai vindeca, arata ca oamenii acestei tari confunda fruntea cu mintea si tichia cu politikia. Mai arata ca romanul isi inchipuie ca, orice-ar fi acolo, „Sus", viata lui va fi la fel - buna-rea. Asa ca este capabil sa voteze pentru demiterea presedintelui, numai asa, de-al dracu', sa le faca in necaz consatenilor sau muierii - neaparat „cu Basescu". Dupa cum se duce hotarit sa voteze pentru Basescu, „Tu-le mama lor de 'oti!" Care „oti"? Toti, ca toti fura - vorba olteanului.

Cel mai rau lucru insa este acela ca romanul s-a invatat antiparlamentar si antiguvernamental. Desi n-are capul mare, iar creierul ii sta lejer inauntru, romanul nu vede ca a scapat de vize, ca poate lucra in strainatate, ca se poate plimba in Europa numai cu buletinul, datorita lucrarii Parlamentului si Guvernului. Fiindca romanul crede ca si Parlamentul, si Guvernul au acelasi sef. La fel cum si Basescu crede.

Este momentul lui Tariceanu. Aut Caesar aut nihil, zice Basescu. Oare boier Tariceanu ce va sa zica?

Inima_Rea