Ar fi un act de bun simt si primul din istoria de doua foi a institutiei prezidentiale. In fond, el si-a facut treaba, a fost ales ca alternativa la Nastase si nu pentru performantele la Primaria Capitalei sau cine-stie-ce viziune politica monstruoas
Ar fi un act de bun simt si primul din istoria de doua foi a institutiei prezidentiale. In fond, el si-a facut treaba, a fost ales ca alternativa la Nastase si nu pentru performantele la Primaria Capitalei sau cine-stie-ce viziune politica monstruoasa. Ne-a trecut glontul pe la urechi, recunosc, in noiembrie 2004. Basescu a reusit sa incalece in ultimul moment PSD-ul care deja incalecase Romania, cu naturaletea si bunul gust cu care Dana Nastase alegea bibelouri chinezesti, de contrabanda, pentru Palatul Cotroceni si isi asorta perdelele cu rochiile. (Ce-a patit ulterior fostul premier la DNA a fost o glumita. Ce posete in cap si-o fi luat saracul de la nevasta pentru esec!?).
A incalcat imediat dupa inscaunare vreo jde mii de prevederi ale Legii Fundamentale, se jeluiesc alde Iorgovan&fiii Constitutiei, si a fortat un guvern de coalitie artificial. Haida-de, cand este vorba de PSD, nici o unealta politica nu este indeajuns de josnica sau ascutita. Din acest moment, daca s-ar fi dus la pescuit pentru tot restul mandatului si-ar mai fi asigurat inca unul fara nici o problema. Putea sa doarma cu capul pe masa la Golden Blitz, sa-l consilieze din buric un ansamblu folcloric de blonde, cui i-ar fi pasat. Ne-a scapat sau nu de al balaur?
Dar diavolul drojdier din el i-a soptit spre dimineata: scoala Traiane, auzi zarurile cum topaie, tu esti jucator. Ce-a urmat, traiti cu totii.
Nu stiu cum se face, dar o data la patru ani trebuie sa gasim un voievod, zice cantecul, sa ne scape de vreo jivina. Constantinescu a ajuns presedinte din cauza lui Iliescu. El pare sa nu-si dea seama, dar trebuie sa recunoastem ca am fi votat si o maimuta impaiata, un pitic de gradina, orice, numai sa trimitem simpaticul kaghebist la plimbare. Patru ani mai tarziu, electoratul l-a reales pe Iliescu din aceleasi ratiuni politice profunde. (Sa-i mai amintim lui Emil ca ne datoreaza banii pe sase luni de mandat. Ca la film, am platit pe patru ani si el s-a cerut pe bara dupa trei jumate. Accidentat de securisti, zice el!). Basescu a fost votat numai si pentru a-i vedea fata lui Nastase, care se pregatea sa-si inalte sosetele la uscat pe gardul de la Cotroceni. Deja ma intreb cine ar putea sa ne scape de urmasul lui Basescu. Nu va ganditi la Vadim, el si-a pus plasa cu sticle goale la coada numai din solidaritate cu Ceausescu.
Ce spuneti despre aceasta colectie de presedinti si locatari? Nici Europa nu-i mai breaza la acest capitol, dar numai in America puteti gasi ceva similar, de unde si vorba: Licurici la licurici nu scoate ochii.
Dar sa-i dam marinarului ce-i al cezarului, a reusit sa declanseze o suita de scandaluri care, pana la urma, nu pot sa ne faca decat bine. Razboiul dintre Cotroceni si Palatul Victoria scoate la lumina o serparie de interese si furaciuni pe care doar le banuiam. Ciorovaiala pe Servicii devoaleaza intreaga incompetenta, ticalosie, plus afacerile negre ale fostilor securisti care bantuie prin SRI, SIE si Politie. Pe vremea lu' Nastase tara se zvarcolea intr-o liniste de mormant. Cati hayssami, taheri si zaheri misunau ca soarecii prin camara prin economia romaneasca fara sa iasa pe sticla nici un ziarist "ticalosit"? Omar era sa nimereasca din Procuratura direct in Parlament.
La ultima aparitie in popor a lui Basescu, un sepepist incerca sa potoleasca crestinii buluciti sa puna mana pe presedinte: "Nu va imbranciti, ca ajunge la toti". Eu zic ca deja ne-a ajuns.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.