Fostul campion olimpic va fi vedeta celei de-a doua editii a Grand Prix-ului „Monica Iagar".

Cinci dintre cei mai buni saritori in inaltime din lume - croata Blanka Vlasic, bulgaroaica Venelina Veneva, fratii italieni Giulio si Nicola Ciotti si ucraineanul Andriy Sokolovskiy - vor concura la Bucuresti, la cea de-a doua editie a Grand Prix-ului „Monica Iagar". „Intrecerea va avea loc pe 9 februarie, de la ora 18.30, si va fi gazduita, ca si anul trecut, de sala Rapid. Ma bucur ca la editia din 2007 am reusit sa aduc la start nume mari ale probei care m-a consacrat. Vlasic a reusit, in 2006, sa sara peste stacheta ridicata la 2 m, iar Veneva a sarit 1,98. Sokolovskiy a avut si el un sezon bun in care a reusit o performanta de 2,36 m. Dupa parerea mea, pentru atletismul romanesc este cea mai valoroasa prezenta din ultimii ani", a declarat organizatoarea show-ului atletic, Monica Iagar.

Buget de 80.000 de euro

Romania va fi reprezentata in aceasta competitie de medaliata cu bronz de la Sydney, Oana Pantelimon, de medaliatul cu bronz la Mondialele indoor de la Budapesta, Stefan Vasilache, dar si de juniori si junioare. „Vor fi premiati primii sase clasati: locul I - 15.00 de euro, dupa care, in ordine, 1.200, 1.000, 800, 600 si 400 de euro", a mai spus fosta campioana europeana la saritura in inaltime. Bugetul acestui concurs este de 80.000 de euro.

Daca la prima editie vedeta Grand Prix-ului a fost sprinterul namibian Frankie Fredericks, anul acesta Monica Iagar a reusit sa aduca in Romania una dintre cele mai mari legende ale atletismului mondial: cubanezul Javier Sotomayor.

Campion olimpic la Barcelona si medaliat cu argint la Sydney, Sotomayor a confirmat prezenta la intrecerea gazduita de sala Rapid.