Cum credeti ca a gestionat presedintele situatia muncitorilor romani din Irak?
Foarte prost. In primul rand, nu putem sa nu salutam faptul ca au fost eliberati pana la urma acesti oameni carora se pare ca li s-au adus acuze nefondate. Nici maca
Cum credeti ca a gestionat presedintele situatia muncitorilor romani din Irak?
Foarte prost. In primul rand, nu putem sa nu salutam faptul ca au fost eliberati pana la urma acesti oameni carora se pare ca li s-au adus acuze nefondate. Nici macar nu stim despre ce e vorba. In al doilea rand, nu numai seful statului a gestionat aceasta chestiune intr-un mod lamentabil, dar s-au vadit cu acest prilej omisiuni ale autoritatilor statului in ceea ce priveste raspunderea pe care o au in asigurarea securitatii cetatenilor romani aflati in strainatate. In al treilea rand, aceste disfunctionalitati au fost create de tensiunea generata de raporturile dintre seful statului si seful Guvernului. In al patrulea rand, e impardonabil ca timp de trei luni de zile nu s-a stiut nimic. E impardonabil ca seful Guvernului sa nu fi fost informat de aceasta chestiune, iar seful statului cu declaratiile contradictorii pe care le-a facut poarta o raspundere principala.
Credeti ca Basescu a mintit cand a spus ca nu a facut legatura dintre informatia din ziare si cea de la MAE din luna noiembrie?
Nu vreau sa fac nici un fel de aprecieri si calificative. Dar e evident ca se afla intr-o mare culpa. Eu nu cred ca nu a ajuns informatia pe care consulul de acolo a transmis-o si nu se putea ca o astfel de informatie sa nu ajunga in mod obligatoriu la presedinte si premier. Noi o sa propunem si in Parlament o analiza si o ancheta serioasa privind functionarea MAE si SIE si o comisie parlamentara care sa analizeze raporturile dintre sefului statului si premier. (Interviu realizat de Roxana ANDRONIC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.