Premierul australian a criticat initiativa unei biserici baptiste din Sydney de a posta la intrarea in lacasul de cult un afis cu mesajul "Iisus il iubeste pe Osama". Sloganul, care se refera la Osama ben Laden, liderul Al-Queda, a provocat stupoare
Premierul australian a criticat initiativa unei biserici baptiste din Sydney de a posta la intrarea in lacasul de cult un afis cu mesajul "Iisus il iubeste pe Osama". Sloganul, care se refera la Osama ben Laden, liderul Al-Queda, a provocat stupoare si revolta in Australia, in ciuda conotatiei sale crestine. Dar liderul Bisericii Baptiste din Sydney a aparat mesajul, amplasat chiar la intrarea in biserica, spunand ca a fost realizat pentru a transmite ca Iisus Hristos ne-a invatat sa iubim pe toata lumea. Pancarta contine, cu litere mai mici, si un citat din Evanghelia dupa Matei (5:44) - "Iubeste dusmanii si roaga-te pentru cei ce te prigonesc". "Osama este liderul terorismului mondial. Noi spunem insa ca Iisus Hristos iubeste pe toata lumea, chiar si pe acest om...Nu facem decat sa propovaduim invataturile din Sfanta Evanghelie", a explicat purtatorul de cuvant al Bisericii Baptiste, Hy Lam. Si unul dintre liderii Bisericii Anglicane, arhiepiscopul Peter Jensen, sustine ca mesajul baptistilor contine un adevar impartasit de toti crestinii, dar precizeaza ca "Iisus il iubeste pe Osama" nu este acelasi lucru cu aprobarea actiunilor teroriste ale liderului Al-Queda. Premierul australian John Howard spune insa ca biserica ar fi trebuit sa aleaga o cale mai putin ofensiva pentru raspandirea mesajelor sale de iubire. (C. CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.