Premierul ucrainean Viktor Ianukovici a preluat, incepand de ieri, majoritatea prerogativelor care-i reveneau presedintelui Viktor Iuscenko. In pofida veto-ului prezidential, la 2 februarie a intrat in vigoare legea cu privire la activitatea Cabinetu
Premierul ucrainean Viktor Ianukovici a preluat, incepand de ieri, majoritatea prerogativelor care-i reveneau presedintelui Viktor Iuscenko. In pofida veto-ului prezidential, la 2 februarie a intrat in vigoare legea cu privire la activitatea Cabinetului de ministri, care il priveaza pe Iuscenko de principalele sale prerogative de sef al statului, informeaza Rompres. Cea mai importanta prevedere a noii legi este cea conform careia coalitia parlamentara aflata la putere dispune de dreptul de a numi un premier in mod independent, fara consultarea presedintelui. Mai mult, noua lege il priveaza pe seful statului de asa-numita cota prezidentiala in alcatuirea Guvernului, astfel incat Iuscenko nu mai poate desemna candidatii la Ministerele de Externe si Aparare. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.