Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) acuza implicatii politice si cere despagubiri pentru anularea amicalului cu Steaua, dar patronul din Ghencea spune ca va plati doar eventualele cheltuieli deja efectuate.

Steaua a anulat turneul din Moldova dupa ce oficialii federatiei de peste Prut nu au fost de acord cu mutarea locului de disputare a partidei de la Tiraspol la Chisinau. Dupa mai multe contre verbale, cele doua parti se ameninta acum cu procese, Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) solicitind daune materiale. „FMF, ca urmare a pregatirilor pentru meci, a contactat diferiti agenti economici din Republica Moldova si Romania, iar nedisputarea meciului din vina FC Steaua Bucuresti va crea pentru acest club obligatia de a repara prejudiciile", se precizeaza intr-un comunicat.

Acuza intentii politice

„Decizia pe care au luat-o nu a fost, in opinia noastra, lipsita de elemente de intentii politice, deoarece s-a accentuat dorinta FC Steaua de a juca in fata spectatorilor romani din Chisinau, de parca cei de peste Nistru nu sint si ei cetateni ai Republicii Moldova, iar unii chiar si cetateni romani", mai precizeaza oficialii moldoveni, mentionind ca Steaua a anuntat in ultimul moment ca nu va juca decit la Chisinau, si nu la Tiraspol, „cum a fost convenit anterior intre parti", desi in orasul transnistrean exista singurul stadion omologat de UEFA pentru astfel de partide.

In replica, Gigi Becali a declarat, pentru NewsIn, ca este dipus sa plateasca cheltuielile pe care Federatia Moldoveneasca le-a suportat pentru amicalul cu Steaua, dar nu este de acord sa ofere despagubiri pentru eventualul profit pe care meciul cu Steaua l-ar fi adus. „Daca au cheltuit vreun ban pentru organizarea acestui amical, ii despagubesc. Platesc tot. Dar daca se asteapta sa ia de la mine banii pentru profitul pe care l-ar fi scos in cazul in care organizau un amical cu Steaua, le dau ursul din padure", a precizat patronul Stelei.

Prima infringere

Intre timp, Steaua, arbitrata de o brigada romaneasca la centru cu Marian Salomir, a suferit joi seara prima infringere in Cipru, 0-1 cu Legia Varsovia. Formatia din Ghencea a dominat prima repriza, reusind un presing care i-a sufocat pe fotbalistii polonezi, dar si-a creat o singura ocazie de gol, prin Banel Nicolita, care a ratat singur cu portarul advers. „A fost un meci reusit, cu o echipa foarte buna. Am avut ocazii, dar din pacate nu am reusit sa marcam. Jucatorii mei au acuzat si putina oboseala", a declarat Cosmin Olaroiu, adaugind: „In nici un caz nu voi folosi acest prim 11 in meciul cu Sevilla. Nu e bine ca jucam primul meci oficial chiar in Cupa UEFA, dar nu avem ce face. Conditiile meteo din tara nu ne permit sa jucam in campionat. E important sa avem cit mai multe partide pina la intilnirea cu Sevilla pentru a putea fi cit mai in forma". Adversara Stelei din 16-imile Cupei UEFA, FC Sevilla, a remizat, in aceeasi zi, pe teren propriu, scor 0-0 cu Real Betis, in prima mansa din sferturile de finala ale Cupei Spaniei.