Cele doua nationale se vor intilni duminica (ora 17.30, Sport 1) in finala Campionatului Mondial de handbal masculin.

La sfirsitul acestei saptamini se va consuma epilogul uneia dintre cele mai echilibrate editii ale Campionatului Mondial de handbal masculin, acolo unde Romania facea odata legea pe semicerc. Dupa ce au ajuns in semifinala in fluieraturile spaniolilor, care au acuzat extrem de dur arbitrajul, germanii si-au onorat statutul de gazda si au invins si in semifinala, la capatul unui meci dramatic impotriva Frantei. A fost nevoie de patru reprize de prelungiri pentru o victorie la limita, 32-31, care face ca Germania sa joace cu trofeul pe masa duminica. La finalul celor 60 de minute scorul a fost 21-21, dupa ce la pauza francezii au intrat in avantaj, 12-11. Au urmat doua reprize de prelungiri, dar la terminarea lor scorul a fost din nou egal, 27-27. Partida s-a decis dupa alte doua reprize de prelungiri, de cite cinci minute fiecare, nemtii impunindu-se cu 32-31, desi au avut un om eliminat in ultimele doua minute, iar francezii au introdus sapte jucatori de cimp cind mai erau trei secunde de joc. La final, oaspetii au acuzat arbitrajul dupa ce un gol egalizator, care ar fi dus meciul la lovituri de departajare, le-a fost anulat..

Nici cealalta semifinala nu a fost mai putin lipsita de suspans, Polonia ajungind in finala in dauna favoritilor dupa acelasi scenariu, desi diferenta de scor a fost mai mare, 36-33, dar tot la capatul a patru reprize de prelungiri. Finala se va juca duminica in fata a 19.000 de spectatori, germanii sperind ca publicul va fi decisiv in fata Poloniei, asa cum i-a ajutat sa elimine Franta in semifinale. (V.D.)

Oltchim, virtual campioana Derby-ul campionatului intern de handbal feminin, care le-a opus aseara pe Rulmentul si Oltchim Rm. Vilcea, a fost la fel de disputat ca o competitie internationala. Au pierdut gazdele, cu 21-27, Oltchim, formatie care are in componenta multe vicecampioane mondiale, ajungind la cea de-a 17-a victorie consecutiva si la 6 puncte de rivalele din Brasov. La terminarea partidei, antrenoarea gazdelor, Mariana Tarca, a declarat ca aceasta este diferenta dintre nationala Romaniei si echipa de pe locul II din Romania anticipind deznodamintul: „Ar fi o absurditate sa credem ca Oltchim mai poate pierde campionatul". De partea cealalta, Gheorghe Tadici nu s-a putut abtine nici la victorie: „Am dovedit ca sintem mai buni si ne-am impus, chiar daca arbitrii au ajutat gazdele".