Cei patru elevi care au imbrancit-o pe directoarea Scolii nr. 189 si i-au lovit pe paznici au fost sanctionati de autoritatile scolare ale Capitalei, dar sunt cercetati in continuare, de Politie, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea or
Cei patru elevi care au imbrancit-o pe directoarea Scolii nr. 189 si i-au lovit pe paznici au fost sanctionati de autoritatile scolare ale Capitalei, dar sunt cercetati in continuare, de Politie, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Marian Banu, inspector Relatii Presa si Imagine din cadrul Inspectoratului Scolar Bucuresti ne-a oferit amanunte despre acest caz (inregistrare audio completa pe site): "Ei sunt minori, in clasa a IX-a la Scoala de Arte si Meserii de la Colegiul Tenhic "Dimitrie Leonida", deci sub incidenta invatamantului obligatoriu. Consiliul Profesoral i-a putut sanctiona doar cu eliminarea de la cursuri pe o perioada de 3-5 zile si scaderea drastica a notei la purtare. Acesta este nivelul maxim de pedeapsa, conform Regulamentului scolar. Probleme vor fi, insa, la Politie, pentru ca este un caz cu evidenta tenta penala. Circa 15 de Politie cerceteaza cazul, care va fi instrumentat, evident, de un procuror. (...) Consideram ca depaseste evenimentele obisnuite, pentru ca de asemenea gravitate - constituirea in grup si de agresiune in incinta unei unitati eduncationale - n-am mai avut in Bucuresti".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.