In urmatorii trei ani, noile mall-uri, hipermarketuri si galerii comerciale vor creste de patru ori suprafata de spatii comerciale ale Bucurestiului.

Stocul de spatii comerciale din Bucuresti se va mari de patru ori in urmatorii tr
In urmatorii trei ani, noile mall-uri, hipermarketuri si galerii comerciale vor creste de patru ori suprafata de spatii comerciale ale Bucurestiului.

Stocul de spatii comerciale din Bucuresti se va mari de patru ori in urmatorii trei ani, pina la 600.000 de metri patrati, de la circa 150.000 metri patrati existenti in prezent, potrivit unui studiu al companiei de dezvoltare imobiliara Jones Lang LaSalle, citat de NewsIn.

Mii de metri patrati

In prezent, Capitala dispune de circa 150.000 de metri patrati de suprafata de spatii comerciale moderne si va cunoaste o importanta dezvoltare in urmatorii ani, datorita cresterii veniturilor populatiei, precizeaza analistii Jones Lang LaSalle. Conform proiectelor aflate in derulare, in Bucuresti vor fi inaugurate zece mall-uri, patru parcuri de retail si numeroase supermarketuri si hipermarketuri cu galerii comerciale. Numai in 2008 vor fi livrate patru mall-uri: Galleria Bucharest, Sun Plaza, Liberty Centre si Cotroceni Park, cu o suprafata totala de peste 220.000 de metri patrati. Cotroceni Park va cuprinde peste 250 de magazine, un hipermarket, o zona de restaurante, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si un cinematograf IMAX (tridimensional).

Un alt mall

Totodata, anul acesta va fi inaugurat Baneasa Shopping City, parte a proiectului imobiliar dezvoltat in nordul Capitalei de catre Baneasa Investments. Noul mall va include doua centre comerciale, spatii de depozitare si de petrecere a timpului liber, care insumeaza 170.000 de metri patrati. Bulevardul Magheru ramine zona cu cea mai ridicata chirie pentru un spatiu comercial. Nivelul acesteia depaseste 100 de euro pe metru patrat pe luna. Compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle are circa 150 de birouri si este activa in 450 de orase din peste 50 de tari din toata lumea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.