Guru din IT a vorbit la televiziunea nationala despre tineri, despre educatie si despre propria companie. Se pare ca nu a fost suficient.

Interviul cu Bill Gates, difuzat de TVR 1, a fost urmarit de aproximativ 420.000 de telespectatori (4,2 puncte rating). Pe acelasi interval orar, Antena 1 a inregistrat o audienta dubla cu emisiunea „Test de fidelitate" (8,6 puncte), iar PRO TV a fost lider pe acel interval cu filmul „Strike force" (9 puncte). Gates se poate consola cu faptul ca a fost ceva mai popular decit telenovela „Iubire ca in filme" de pe Acasa TV (3,6 in medie).

In interviul Rodicai Culcer, presedintele Microsoft a abordat in citeva rinduri problema educatiei ca o conditie necesara pentru reusita tinerilor. „Daca investesc in ei insisi, in educatia lor, tinerii vor avea o viata mai buna." Referitor la faptul ca sint zone in Romania inca „nedigitalizate", Gates afirma ca Microsoft lucreaza cu Guvernul si cu ONG-uri pentru ca tehnologia sa ajunga in tot mai multe scoli si promite ca in cinci-zece ani sa „digitalizeze" zonele inaccesibile. „Internetul devine un instrument-cheie si este o cunostinta necesara pentru multe slujbe", spune el. Totodata, Gates sustine ca aderarea Romaniei la UE este de un real folos, „in sensul ca firmele simt ca pot sa isi aduca angajatii aici."

Presedintele Microsoft a mai spus ca nu s-a asteptat niciodata sa aiba averea pe care o detine azi. „Cind eram tinar, nu as fi prevazut acest lucru. Visam la un program, nu la ce bani imi va aduce", conchide miliardarul.

Basescu face vilva in presa straina

„Pirateria a fost o buna investitie pentru romani" este fraza care a facut ieri inconjurul lumii, fiind preluata de numeroase publicatii de prestigiu. Cuvintele rostite de Traian Basescu la intilnirea cu presedintele Microsoft, Bill Gates, au fost tiparite in ziare din India, Spania, Marea Britanie, Statele Unite, Canada, Mexic sau Peru. Gazetarii au subliniat atit faptul ca magnatul american s-a abtinut de la orice declaratie ca raspuns la afirmatiile presedintelui, cit si ideea ca aproximativ 70% dintre softurile utilizate in Romania nu au licenta, iar numerosi vinzatori ambulanti distribuie CD-uri si DVD-uri in birourile companiilor din centrul Bucurestiului.