Federatia Italiana de Fotbal a suspendat toate partidele de fotbal, dupa incidentele extrem de grave petrecute la finalul derby-ului din Sicilia,  Catania-Palermo, in urma carora un politist a fost ucis. FRF confirma, pe site-ul of


Federatia Italiana de Fotbal a suspendat toate partidele de fotbal, dupa incidentele extrem de grave petrecute la finalul derby-ului din Sicilia, Catania-Palermo, in urma carora un politist a fost ucis. FRF confirma, pe site-ul oficial, anularea amicalului cu campioana mondiala, Mircea Sandu alcatuind o celula de criza pentru gasirea unui alt partener.

Un agent de politie de 38 de ani ucis si peste o suta de persoane ranite la finalul meciului dintre Catania si Palermo au determinat Federartia Italiana de Fotbal sa suspende campionatele A si B, dar si amicalul pe care campioana mondiala urma sa il sustina miercuri, la Siena, impotriva Romaniei. "Oprim fotbalul pe o perioada nedefinita, pentru ca un singur week-end nu este suficient pentru a stopa violentele de pe stadioane. Fotbalul va ramane suspendat pina ce vom reusi sa oprim flagelul violentei care inconjoara acest sport. Este inadmisibil ca asemenea violente sa se petreaca intr-o tara precum Italia", a declarat comisarul Federatiei de Fotbal de la Roma, Luca Pancalli, anularea celui mai important amical al tricolorilor inaintea campaniei oficiale din preliminariile Euro 2008 fiind confirmata si de FRF. Politistul Filippo Raciti de 38 de ani si-a pierdut viata dupa ce un dispozitiv exploziv a fost detonat de fanii sicilieni in masina condusa de acesta.

Meciul dintre Catania si Palermo era considerat unul de risc maxim, dupa confruntarile anterioare dintre cele doua galerii, din acest motiv el fiind mutat strategic vineri seara, dar se pare ca sub anonimatul intunericului grupurile de huligani sicilieni s-au dedat la acte de violenta fara precedent Violentele au debutat in afara stadionului Massimino, inca din timpul jocului, cind suporterii celor din Palermo s-au batut cu fortele de ordine deoarece nu au fost lasati sa ocupe sectorul pe care-l aveau rezervat decit in a doua repriza. Partida a fost intrerupta aproximativ 30 de minute, din cauza gazelor lacrimogene folosite de fortele de ordine, dupa care violentele s-au amplificat la finalul intalnirii pe strazile din jurul stadionului sicilian, culminind cu moartea agentului si ranirea a peste o suta de persoane. Pe teren, Palermo s-a impus cu 2-1, dar golurile lui Carraciolo si Di Michele marcate pentru Palermo au venit dupa; un ofsaid, respectiv, un hent; cit se poate de clare, arbitrajul contribuind decisiv la escaladarea vilolentelor.

Reactiile au fost extrem de dure, inclusiv premierul Romano Prodi condamnind aceste acte huliganice: "Dupa aceste incidente serioase gandul meu se indreapta spre cei afectati si familiile acestora. Ma simt dator sa spun deschis ca avem nevoie de un semnal clar prin care sa impiedicam astfel de evenimente sa se mai petreaca si care sa duca la degenerarea sportului". Presedintele clubului Catania, Pietro Lo Monaco, si-a prezentat demisia si a anuntat ca se retrage departe de fotbal, dupa ce a aflat ca un politist a fost ucis: "Sa mai vorbim despre fotbal in aceste conditii mi se pare lipsit de sens. Pentru mine acesta este sfarsitul in fotbal. Voi parasi aceasta lume imediat".

In Romania, vestea a venit ca un dus rece dupa bairamul dat de Mircea Sandu ca urmare a alegerii sale in Comitetul Executiv al UEFA. "Am format o celula de criza pentru a vedea ce se mai poate face. Meciul este ca si anulat", a declarat presedintele FRF simbata dimineata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.