Ieri, lichiditatea pe actiunile Rompetrol Rafinare Constanta a fost de 7,97 milioane de lei, iar cresterea de 7,41%.

Anuntul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) privind iesirea companiei Rompetrol Rafinare Consta
Ieri, lichiditatea pe actiunile Rompetrol Rafinare Constanta a fost de 7,97 milioane de lei, iar cresterea de 7,41%.

Anuntul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) privind iesirea companiei Rompetrol Rafinare Constanta de sub monitorizarea postprivatizare a condus in sedinta de ieri la o crestere a pretului actiunilor cu 7,41%. A fost cel mai bun randament pentru actiunile unei societati lichide de ieri. De fapt, si valoarea totala de tranzactionare a fost una buna, ea cifrindu-se la 7,97 milioane de lei (2,27 milioane de euro). Cum lichiditatea BVB a fost de 22,61 milioane de euro, rezulta ca 10% din valoare a fost adusa de tranzactiile cu actiuni Rompetrol. Se mai remarca, tot in sedinta de ieri, faptul ca indicele BET-C a atins un nou maxim istoric.

Potrivit comunicatului AVAS transmis Bursei de Valori Bucuresti, "Grupul Rompetrol si-a indeplinit toate obligatiile contractuale asumate la privatizarea Petromidia, astfel incit tranzactia iese de sub monitorizarea institutiei". In plus, AVAS va elibera de sub gaj 1,1 miliarde de actiuni Petromidia, adica 5% din capital, cu care au fost garantate obligatiile investitionale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.