Deputatul PNL George Scutaru (foto), secretar al Comisiei de aparare, a anuntat ca va propune audierea lui Mircea Gainusa si a conducerii SPP in legatura cu afirmatiile acestuia conform carora exista persoane care culeg date despre demnitarii proteja
Deputatul PNL George Scutaru (foto), secretar al Comisiei de aparare, a anuntat ca va propune audierea lui Mircea Gainusa si a conducerii SPP in legatura cu afirmatiile acestuia conform carora exista persoane care culeg date despre demnitarii protejati de Serviciu, pentru a le folosi in defavoarea lor.
"In cadrul aparitiilor sale publice, colonelul SPP Mircea Gainusa a afirmat ca detine informatii conform carora exista persoane care culeg date despre demnitarii care sunt protejati de serviciu, cu scopul folosirii acestor informatii in defavoarea demnitarului vizat. Aceasta afirmatie este foarte grava si, in cazul in care se adevereste, arata ca SPP este implicat in actiuni ilegale de culegere de informatii. Pentru a elimina orice dubiu, atat colonelul Gainusa, cat si conducerea SPP, trebuie sa prezinte toate datele necesare Parlamentului", a declarat Scutaru, citat de Mediafax. El a sustinut ca asupra SPP "nu trebuie sa planeze semne de intrebare in ceea ce priveste probitatea morala si profesionala a unor ofiteri" si ca trebuie clarificate "toate acuzatiile care pot crea prejudicii de imagine si credibilitate institutiei".
Liberalul a afirmat ca la prima sedinta a Comisiei de aparare din Camera Deputatilor va propune audierea colonelului SPP Mircea Gainusa si apoi a conducerii SPP.
"Avem obligatia, in calitate de deputati ai Comisiei de aparare, sa verificam orice fapt care pune intr-o lumina nefaborabila activitatea unei institutii asupra careia se exercita control parlamentar", este de parere Scutaru. Colonelul activ SPP Mircea Gainusa l-a informat, in 24 ianuarie, pe presedintele Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, ca Serviciul de Protectie si Paza a devenit structura in care sunt ascunse cadre militare care au apartinut fostelor institutii represive comuniste sau participanti la represiunea din decembrie '89. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.