Inspectorii scolari cercetati in ancheta sustragerii subiectelor de istorie de la testele nationale au fost scosi de sub urmarire penala. Fostul director al Serviciului National de Evaluare si Examinare Adrian Stoica si inspectoarele Georgeta Cretu si Rozalia Doicescu, toti angajati ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, au fost acuzati de neglijenta in serviciu.

Anchetatorii au stabilit ca Adrian Stoica si-a indeplinit obligatiile de a-i informa pe angajatii sai cu privire la masurile care trebuiau luate in desfasurarea examenului de capacitate. Nici inspectoarele nu au fost invinuite, deoarece procurorii au stabilit ca nu au cauzat nici un prejudiciu.

Jurnalistul Florin Pupaza, de la „Adevarul", care a sustras subiectele, nu a fost invinuit nici el, deoarece scopul actiunii sale a fost acela de a reclama disfunctionalitati ale sistemului, dupa cum au declarat procurorii pentru MEDIAFAX. Solutia anchetatorilor in acest caz poate fi infirmata de procurorul- sef al Parchetului Judecatoriei Sectorului 1.