Directorul Spitalului Judetean de Urgente din Braila sustine ca a fost demis pentru ca nu a vrut sa indeparteze din spital un medic ce a trecut la PLD.

Cristian Pricop a fost demis vinerea trecuta de ministrul Eugen Nicolaescu, desi mandatul de director interimar ii fusese recent prelungit pina in luna martie. Decizia a dezgropat securea razboiului politic in Braila, intrucit cel demis sustine ca este vorba de o rafuiala. Argumentul sau este acela ca doar cu doua zile inainte de a primi vestea a avut o intilnire cu primarul PNL al Brailei, Constantin Cibu, in care acesta i-a cerut sa indeparteze un medic din spital. Este vorba de Dan Sabau, chirurg si profesor la Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, fost presedinte al filialei PNL Braila, actualmente senator PLD, cu care spitalul din Braila a incheiat recent un contract de colaborare.

„Primarul Cibu mi-a solicitat telefonic sa dau explicatii pentru ca i-am facut contract lui Sabau, «dusmanul PNL-ului» si sa ma prezint de urgenta la PNL sa dau explicatii. M-am dus pe 24 ianuarie, iar acesta m-a amenintat si m-a santajat ca, daca nu reziliez contractul cu Sabau, el va face toate demersurile sa fiu schimbat", sustine Pricop. Dan Sabau sustine si el varianta „rafuielii politice". „Demiterea din functie a doctorului Pricop este abuziva", spune Sabau. Primarul Cibu nu a putut fi contactat, insa ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca demiterea lui Pricop se bazeaza strict pe „activitatea proasta". „Nu ma intereseaza ce probleme politice au ei la nivel local", sustine Nicolaescu.