Limbajul colorat si neslefuit al latifundiarul din Pipera i-au adus lui Becali 12 procente in sondaje si o dorinta de nestavilit de a reprezenta Romania in Parlamentul European.
Alaturi de el, patronul Stelei vrea europarlamentari romani "frumosi" pentru ca "prezenta fizica e frumoasa". "El (n.red. candidatul) trebuie sa transmita acolo ca poporul roman este un popor frumos. Daca e urat - candidatul - nu il punem pe lista", a amenintat in urma cu cateva zile Becali. Cu toate ca este apreciata de o anumita categorie de persoane, consilierul PRM - Oana Zavoranu - nu este insa pe gustul lui Becali pentru ca are tatuaje iar el, "este partid crestin democrat". Limbile straine nu sunt un criteriu pentru Becali, pe motiv ca la Parlamentul European sunt oricum destui traducatori: "Nu am stabilit criterii de limbi. Poate dumneavoastra domnisoara va plac criterii d-astea. Nu avem criterii de limbi. Deci, eu nu sunt specialist in limbi".
Sensibilitati de latifundiar
Citate din Gigi Becali au inceput sa circule inclusiv pe Internet, iar forumistii dezbat pe larg declaratiile spumoase facute de patronul Stelei de-a lungul carierei sale. "Nici nu stiti ce sensibilitate am eu in suflet, dar nu stiu sa ma exprim. Daca as sti, as vorbi mai frumos decat Liiceanu si Plesu", s-a descris latifundiarul din Pipera. El a recunoscut ca "daca ma respecti o data, te respect si eu tot o data. Daca nu ma respecti o data, eu nu te respect de cinci ori". Becali are pareri si pareri despre oamenii importanti ai momentului: "Am promis ca pe tradatorul asta de Dan Voiculescu o sa-l distrug pana cand o sa-l nenorocesc". Cat despre Mitica Dragomir, numai cuvinte de lauda: "Mitica Dragomir este acelasi pentru toti si diferit pentru fiecare. M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb, Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa".
Cultura la greu
Gigi Becali si-a spus "Razboinicul luminii" si a recunoscut franc ca are cateva cunostinte in domeniu. "Am citit Manualul razboinicului luminii cu doua markere. Cu galben am subliniat pasajele care mi-au placut si unde m-am identificat cu eroul cartii, iar cu verde pe cele care nu mi-au placut si nu le-am citit". Pasiunea lui Gigi nu se opreste aici, ci continua cu filmele istorice romanesti. La un moment dat, Becali a folosit imagini din film pentru clipul sau electoral. "Dupa ce-am vazut filmul Mihai Viteazul, mi-am zis ca vreau sa fac si eu pentru Romania ce-a facut Mihai Viteazul sau macar Amza Pellea. Oana Pellea sa-si vada de treaba ei. Eu in campania electorala nu am folosit imaginea lui Amza Pellea, ci pe a lui Mihai Viteazu", s-a scuzat atunci Becali. De altfel, patronul Stelei a recunoscut ca a avut planuri marete pentru partidul sau: "Partidul Noua Generatie are o orientare de centru, cand la stanga, cand la dreapta, de la caz la caz. Partidul Noua Generatie va fi biserica politicii romanesti, iar eu voi fi Sfantul Petru". Dupa ce va ajunge presedinte, Becali a promis ca isi va cere scuze poporului roman: "plec la Muntele Athos si ma intorc mai puternic. Eu sunt presedintele presedintilor presedintilor". Patronul din Ghencea a facut si cateva concesii pentru a-si realiza visul: "M-am lasat de fumat fiindca daca fumam insemna ca tigara era mai puternica decat mine, si-atunci cum mai puteam eu sa conduc tara?"
Meandrele sportului rege
Patronul din Ghencea nu uita nici de echipa sa de suflet, Steaua. "Steaua va purta zimbrul lui RAFO pe piept pentru un milion de euro. Asta inseamna ca Steaua nu-si murdareste tricourile decat pentru sume care merita".
Despre meciuri, Becali si-a facut calcule stricte: "Doua ore si jumatate n-a existat nici o secunda in care sa nu fiu campion. Daca marcam un gol la inceput, pe urma putem si sa jucam si la 0-0". In opinia sa, Steaua nu avea cum sa manance bataie de la Rapid, pe motiv ca era in postul Pastelui. "Copos e utecist, eu sunt crestin. Pai credeti ca Dumnezeu nu vede?". "Middlesbrough s-a calificat in fata lui Basel fiindca mi-a facut mie Dumnezeu placerea sa jucam cu ei si sa-mi iau camasi din Anglia. Meritul pentru titlul castigat de Steaua e 50% al lui Olaroiu si 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu", a mai comentat Becali.