Jurnalista Gabriela Vrinceanu-Firea a refuzat ieri oferta lui Calin Popescu Tariceanu de a deveni purtator de cuvint al Guvernului.

Ieri dupa-amiaza, premierul Calin Popescu Tariceanu a invitat-o la Palatul Victoria pe Gabriela Vrinceanu-Firea, jurnalista de la Antena 3, pentru a-i propune postul de purtator de cuvint al Guvernului, in locul Oanei Marinescu, care urmeaza sa intre in concediu de maternitate. Invitatia a fost lansata miercuri seara, Gabriela Vrinceanu-Firea avind doar 24 de ore la dispozitie pentru a reflecta asupra propunerii.

Dupa aproximativ o ora de discutii, jurnalista a declinat oferta, preferind sa-si continue cariera de jurnalist. „Nu mi-a fost deloc simplu sa refuz, dar totusi am facut-o", ne-a declarat Gabriela Vrinceanu-Firea. Ea spune ca unul dintre motivele pentru care ar fi inclinat sa accepte oferta se leaga de excelenta colaborare pe care a avut-o cu Tariceanu la inceputul anilor ’90. Ea a lucrat intre 1992 si 1993 la postul de radio Contact, detinut de actualul premier. „Am lucrat foarte bine cu domnia sa atunci, iar cind a fost sa dau concurs pentru un post la TVR, mi-a zis ca se astepta sa vina acest moment, nu mi-a facut probleme si m-a sprijinit sa reusesc", spune ziarista. Aceasta spune ca a declinat in cele din urma oferta pentru ca e de natura ei mai „conservatoare" si prefera sa se implice perioade mai mari de timp in proiectele pe care le deruleaza: „As parea neserioasa daca m-as muta dintr-un loc in altul cu usurinta".

Gabriela Vrinceanu-Firea a mai fost purtator de cuvint al Guvernului in 2000, in perioada in care prim-ministru a fost Mugur Isarescu. (L.A.)