Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat ieri ca, in opinia sa, angajatii de la metrou nu vor intra in greva, pentru ca in urma negocierilor vor primi anumite majorari salariale. "Am discutat problema bugetelor mai multor institutii din su
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat ieri ca, in opinia sa, angajatii de la metrou nu vor intra in greva, pentru ca in urma negocierilor vor primi anumite majorari salariale. "Am discutat problema bugetelor mai multor institutii din subordinea ministerului in sedinta de Guvern de miercuri si cred ca dupa discutiile cu reprezentantii sindicatelor vom putea acorda majorari salariale peste limita de 6& oferita de Ministerul Finantelor, insa in nici un caz nu cred ca vom putea majora salariile cu 40% atat cat cer sindicatele", a declarat Berceanu. Sindicalistii de la Metrorex nu au fost de acord cu propunerea administratiei de prelungire a vechiului contract colectiv de munca, motiv pentru care, miercuri au organizat o actiune de protest in fata dispeceratului de la statia Piata Unirii. Circulatia trenurilor nu a fost afectata, iar liderul sindical Ion Radoi a dat asigurari bucurestenilor ca metroul va circula si in urmatoarele zile, perioada in care sindicalistii vor face toti pasii necesari pentru declansarea grevei generale, care va fi anuntata din timp celor care circula cu metroul.
(C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.