Modalitatea actuala de utilizare a stadionului din Giulesti asigura Rapidului multe drepturi, dar nu si obligatii, care revin Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), iar situatia este incorecta si trebuie remediata, a de
Modalitatea actuala de utilizare a stadionului din Giulesti asigura Rapidului multe drepturi, dar nu si obligatii, care revin Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), iar situatia este incorecta si trebuie remediata, a declarat ieri ministrul Radu Berceanu.
Berceanu a reafirmat ieri, raspunzand unei intrebari a presei privind situatia stadionului din Giulesti, ca i-a facut principalului actionar al FC Rapid, George Copos, o propunere de concesiune a bazei sportive, refuzata insa de omul de afaceri. "I-am oferit de patru ori, in toamna trecuta, posibilitatea de a intra intr-o discutie cu noi, pentru ca formula actuala in care ei au toate drepturile, iar noi toate obligatiile, nu este corecta. In afara de fotbal, sunt mult mai multe sporturi care se desfasoara pe acea baza, iar ministerul le mai ajuta si le mai subventioneaza cum poate. In schimb, Copos utlilizeaza toata baza, ia drepturile de televiziune si pune reclame", a spus Berceanu. Ministrul a adaugat ca varianta propusa de minister va permite omului de afaceri sa efectueze investitii la baza sportiva din Giulesti. Berceanu a mai spus ca, in urma rezolvarii situatiei stadionului, ministerul "nu trebuie sa iasa in castig, nu trebuie sa iasa in foarte mare paguba". La finele saptamanii trecute, ministrul a afirmat ca a facut publica intentia sa de a concesiona bazele sportive inca din vara anului trecut, cand i-a facut o oferta lui Copos pentru stadionul din Giulesti. "Copos ori are memoria scurta, ori doreste sa induca ideea ca dansul s-a gandit acum la aceasta forma de a prelua acest stadion. In acelasi timp, vad o graba deosebita din partea sa si a oficialilor rapidisti de a rezolva aceasta problema. Vreau sa-i reamintesc lui Copos ca, la cateva saptamani dupa ce am fost numit ministru, am facut publica intentia mea de a concesiona bazele sportive", a spus Berceanu intr-un comunicat. FC Rapid a solicitat MTCT, saptamana trecuta, concesionarea Stadionului "Giulesti - Valentin Stanescu" pentru o perioada de 49 de ani. Conform unor declaratii aparute in presa centrala, Berceanu intentioneaza sa ceara clubului alb-visiniu o anumita suma de bani in schimbul concesionarii stadionlui prin care sa fie ajutate celelalte sectii sportive ale CS Rapid. Copos a replicat ca este dispus sa il roage pe ministrul de Interne Vasile Blaga sa ia in proprietatea MAI si arena de langa Podul Grant, in cazul in care nu i se va concesiona stadionul. Copos a plusat si a mentionat ca in cazul unui raspuns negativ va muta gazonul in fata MTCT pentru ca Berceanu sa vada meciurile echipei giulestene de la balcon. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.