-Vezi-ti, ba Garceo, de treaba, ca n-are hotii curaj sa intre-n "Paradisu' Verde" ca le face aia fundu' ciur, cu bazucile lor. Si mai are si badigarzi peste tot.
-Las' ca-i mai bine pentru noi, sa si-i prinda singuri, de ce sa ne punem noi piel
-Vezi-ti, ba Garceo, de treaba, ca n-are hotii curaj sa intre-n "Paradisu' Verde" ca le face aia fundu' ciur, cu bazucile lor. Si mai are si badigarzi peste tot.
-Las' ca-i mai bine pentru noi, sa si-i prinda singuri, de ce sa ne punem noi pielea la saramura?
-Ce sa-ti spun, ca mult ne-am mai omorat noi! Pe aia de le-a luat aeru' lu mosu' si lu baba lui nu i-a gasit nici dracu' pana acu'. P-aia de-a spart casele i-a prins cineva? Sau pa oamenii lu' sefu' de ciordesc benzina din conducta, ce, au patit ceva?
-Zavragiule, raspunde tu la telefon ca iesti mai aproape.
-Alio, alio... care iesti ba acolo, la ora asta? Aoleooo... sa traiti sefu! Da, am inteles, s'traiti! Ii facem dosar sefu'. Va raportez imediat. Ne ducem peste el. Am inteles. S'traiti!
-Zavra, ce-a zis sefu'? Cui sa-i facem dosar?
-Lu' Tantareanu, prostovane!
-Nu se poate asa aiureala. A-nebunit sef-estia!
-Las' pa mine, Garceo. Mergem pa la el, bem, mancam si ne caram. Pai n-a dat el, la sectie, sute da milioane sa prindem sutii din Corbeanca. Da' am inteles ca n-a dat bani la partid si i-a suparat pa bastani, ca mai are si gura bogata. Am auzit ca are priza la oameni ca Becali. Te pomenesti c-o vrea sa candideze si d-aia i-o trage astia.
-Ba, o fi el baiat bun, da' tre' sa-i facem dosar daca ne-a dat ordin sefu'. Si-a mai sunat si la ora asta. Da' ce sa scriem?
-C-a tras cu pusca.
-Da, ba, da-n aer. Si era si la el in curte.
-Bine Garceo, zii c-a omorat aeru'.
-Ba, ce vrajeala ai in tine!
-Pai atunci ce dracu' vrei sa scriem c-a facut?
Poate n-am retinut intocmai dialogul. Se poate sa nu fi fost auzit bine numele. Poate n-au fost in seara aceea de serviciu, la sectie, Garcea si Zavragiu. Cert este insa ca niste militieni sefi au ordonat unor subalterni sa-i faca dosar lui Tantareanu. Pentru ca a vrut sa arate ca nu va ezita ca, in legitima aparare, sa faca uz de arma, in casa lui, daca va fi atacat de criminalii care au omorat oameni in Corbeanca.
Militienii sefi au dreptate. Trebuie sa-i faca dosar penal si sa-l bage la puscarie. Ca el nu trebuie sa fie liber ca n-a devalizat economia, n-a falimentat banci, nu este "bara-bara" cu militienii sefi sa-l lase scapat peste granita, sa faca trafic cu droguri, femei ori sa spele bani. Si, desigur, militienii sefi daca isi vad copiii schingiuti si sotiile violate de springlari, nu vor lua alta masura decat sa-i mustruluiasca tovaraseste pe banditi, a doua zi, intr-o sedinta de partid.
Nu. Cica nu mai suntem pe vremea Ingropatului-nu-se-stie-unde. Se pare ca de o luna am fi intrat in Uniunea Europeana si asta ne-ar ocupa tot timpul!
P.S. Intrebari grele:
-Oare "marii spioni" romani, arestati de americani, in Irak, sunt retinuti doar pentru a le oferi tuturor o lectie, ca nimeni nu are voie sa detina imagini in care sa se vada cum sunt umiliti aliatii Marilor Licurici?
-MAI vrea sa investeasca, milioane, din banii contribuabililor, sa faca o arena de "atletism", in Stefan cel Mare, de treizeci de mii de locuri. Evident, nu pentru fotbal, ca-i club privat. Dar, cand discobolul, pe nedrept marginalizat, nu are competitii, oare pot sa-ncinga "cainii rosii" o miuta-n Champions League, pe gazonul din interiorul pistei de atletism?
-Daca s-a hotarat ca Zoo Baneasa nu corespunde "normelor europene" si se va dezafecta, oare cine se va sacrifica sa intre in posesia unui asemenea teren?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.