O serie de experiente dirijate de tanarul savant dr. Nehru au fost facute in statiunea agricola a Statului Peshavar. Rezultatele au fost senzationale. Ele arata ca sub influenta unor campi electrici si a unei ape magnetizate, recoltele pot creste cu
O serie de experiente dirijate de tanarul savant dr. Nehru au fost facute in statiunea agricola a Statului Peshavar. Rezultatele au fost senzationale. Ele arata ca sub influenta unor campi electrici si a unei ape magnetizate, recoltele pot creste cu 50%.
D-rul Nehru nu este nici un utopist, nici un pierde vara, ci un om de stiinta cu studii serioase facute in Europa. El si-a luat doctoratul la Berlin, pana a nu deveni profesor la Allahabad, Intrat in serviciul Statului, el are acum titlul de comisar general pentru districtul Mainpuri. Tot materialul trebuincios pentru pasionatele lui incercari consta intr'un magnet, cateva fire de sarma, cateva bucati de cauciuc taiate dintr'o camera veche de automobil, cateva izolatoare si o retea de sarma. Ca sa dovedeasca temeinicia teoriei ca electricitatea stimuleaza cresterea, Nehru inconjoara un copac cu o simpla retea de sarma impletita, cu ochiuri mari, pe care o vara in pamant pana la radacini. Experientele arata ca un camp magnetic se formeaza in micul cuprins al retelei, prin absorbirea electricitatii statice din aer. Aceasta energie excita tesuturile plantei si-i stimuleaza in felul acesta cresterea.
ZIUA, 1 februarie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.