Cea mai bine vinduta masina din lume, Toyota Corolla, aflata acum la a zecea generatie, e disponibila spre vinzare.

Toyota Romania, importatorul general al marcii Toyota, a lansat luni a zecea generatie a modelului Corolla, la preturi incepind de la 14.756 de euro, cu taxe incluse.

Modelul, a carui lansare comerciala a avut loc in acelasi timp pe mai multe piete europene, a avut premiera mondiala la inceputul lunii decembrie a anului trecut la Salonul Auto de la Helsinki.

ĄPentru acest an, ne-am fixat un obiectiv de 1.500 de masini Corolla", a declarat directorul de marketing al companiei, Mihai Bordeianu.

Generatia anterioara Corolla Sedan a acumulat anul trecut vinzari de 850.000 de unitati in intreaga lume. In 2006, Toyota Romania a vindut 6.152 de autovehicule, din care 5.707 au fost autoturisme.

Noul model se adreseaza, in principal, clientilor cu virste cuprinse intre 30 si 45 de ani, familisti din mediul urban cu venituri peste medie.

ĄDe marti am inceput sa primim comenzi, iar timpul de livrare va varia intre o zi si o luna si jumatate, in functie de nivelul si de particularitatile dotarilor solicitate", a spus Bordeianu.

Potrivit reprezentantilor importatorului, noua versiune a fost conceputa pentru a atrage o gama mai larga de clienti, care cauta o configuratie clasica de Sedan, modelul din clasa compacta fiind mai apropiat de segmentul mediu decit versiunile anterioare.

Inaltimea autoturismului este neschimbata fata de cea a generatiei anterioare care masura 1,47 metri, la fel ca si ampatamentul de 2,6 metri, in timp ce lungimea are acum 13 centimetri in plus, pina la 4,54 metri.

Clientii care opteaza pentru propulsoare pe benzina vor putea alege intre varianta de 1,4 litri si 97 de cai-putere si noul motor de 1,6 litri si 124 de cai-putere.

Motorizarile diesel includ varianta de 1,4 litri care genereaza 90 de cai-putere si un propulsor de 2 litri cu 126 de cai-putere.

Consumul de carburant variaza intre 6,7 litri si 6,9 litri in regim mixt pentru variantele pe benzina, respectiv intre 4,9 si 6 litri pentru versiunile diesel.