Mugur Ciuvica sustine ca sponsorizarile de la stat catre clubul de fotbal sint ilegale.

In timp ce fotbalistii si oficialii de la Pandurii se antrenau, alaturi de sotii sau prietene, la cumparaturi in Turcia, si isi cheltuiau diurna la un restaurant italienesc din Antalya, Mugur Ciuvica, presedintele GIP, sustinea ceea ce „Cotidianul" a remarcat deja de luna trecuta ca sponsorizarea clubului gorjean de catre SNLO, Complexul Energetic Turceni si Complexul Energetic Rovinari a fost facuta ilegal si chiar a dus la scumpirea energiei electrice.

De 3 x subventie

Conform lui Ciuvica, clubul a primit in 2006, de la Societatea Nationala a Lignitului si de la termocentralele Turceni si Rovinari, asociati ai societatii fotbalistice, peste 60 de miliarde lei vechi, adica aproximativ 1,8 milioane de euro. Adica cu peste 20 de miliarde mai mult in comparatie cu 2005, gratie faptului ca ambele complexuri energetice si-au triplat contributia.

Sponsorizari din datorii

Mugur Ciuvica este de parere ca aceste sponsorizari sint nepermise pentru ca unul dintre contributori, Societatea Nationala a Lignitului, avea datorii catre bugetul de stat in momentul subventionarii echipei Pandurii. La sfirsitul lunii septembrie 2006, SNL Oltenia avea datorii totale la stat de 844,578 miliarde de lei vechi si era in executare silita. Cu cele 25 de miliarde de lei pe care i-a dat in 2006 echipei de fotbal, SNLO ar fi putut acoperi datoriile pe care le avea la bugetul asigurarilor de sanatate si la bugetul asigurarilor pentru somaj, datorii sterse de Guvern la inceputul anului 2007. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a trimis Corpul de Control in ancheta.