Decizia i-a vizat pe Bogdan Dumitrache, Florian Dragomir, Radu Cristian Rosca, Emil Iordache, Marius Voinea. Acestia au primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu (pentru Radu Cristian Rosca fiind aplicata si interdictia de a parasi Roma
Decizia i-a vizat pe Bogdan Dumitrache, Florian Dragomir, Radu Cristian Rosca, Emil Iordache, Marius Voinea. Acestia au primit interdictia de a parasi localitatea de domiciliu (pentru Radu Cristian Rosca fiind aplicata si interdictia de a parasi Romania), interdictia de a detine si folosi arme si interdictia ca acestia sa se apropie de victimele lor si de locuintele acestora. Decizia instantei poate fi atacata cu recurs. Totusi, noua membri ai gruparii au ramas in arest. Este vorba de Gheorghe Mustata, Ion "Coco" Anghel, Mircea Balus, Daniel Albu, Tudor Alecu, Alexandru Dimnu, Nicusor Dumitrescu, Cornel Schuster, Ion Grigore.
Gruparea "sportivilor" actiona in Capitala obtinand sume importante de bani din santaj (taxe de protectie), talharii, violente la comanda, tentative de omor, recuperari de datorii, violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice etc. Pe masura ce activitatile gruparii acopereau tot mai multe pagini din Codul Penal, anchetatorii au stabilit legaturi ale grupului cu reteaua condusa de fratii Ion si Vasile Balint (clanul Camatarilor), impartindu-si deseori cu arma in mana zonele de influenta si conflictele cu rivalii. Anchetatorii au stabilit ca, la "serviciile" gruparii, care s-a constituit intr-o "brigada care sa controleze Capitala", au apelat inclusiv persoane cu functii in cadrul unei structuri guvernamentale si in cadrul Administratiei Publice Locale, care le-au oferit bani pentru protectie si "rezolvarea" unor litigii civile. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.